Home » Cultură » Lansarea cărţii „Marele tot”, însoţită de o dezbatere

Lansarea cărţii „Marele tot”, însoţită de o dezbatere

Publicat: 14.12.2018
Lansarea cărţii „Marele tot”, însoţită de o dezbatere
Cartea "Marele tot", de Sean Caroll, va fi lansată cu o dezbatere despre sensul existenţei în cadrul evenimentului "De la Bing Bang la înţelegerea existenţei umane", organizat marţi, la Librăria Seneca din Bucureşti. La eveniment vor participa un biolog, un jurnalist specializat în ştiinţă şi un traducător.

Volumul lui Sean Carroll, publicat în colecţia Mathesis a Editurii Herald, este dezbătut pe 18 decembrie, de la ora 18.30, la Librăria Seneca Anticafe, de Anca Bontaş, profesor de biologie, vicepreşedinte al Asociaţiei Secular-Umaniste din România, Corina Negrea, jurnalist de ştiinţă, realizatorul emisiunii Ştiinţa în Cuvinte Potrivite la Radio România Cultural, Cristian Român, senior editor la revista Ştiinţă şi Tehnică, şi George Arion, traducător, scrie Mediafax.

Printre subiectele întâlnirii se numără teoria câmpurilor cuantice, limbajul de bază al fizicii moderne, legile fundamentale ale naturii, teoria analitică a materiei şi cum se conectează aceste principii mai profunde la bogăţia lumii înconjurătoare.

„Vom porni într-o călătorie în Universul microscopic şi în cel macroscopic, pentru a ne înţelege pe noi şi lumea în care trăim cu ocazia lansării cărţii «Marele tot»(…), Pentru că facem parte dintr-un univers care funcţionează conform unor legi fundamentale impersonale, vom încerca să elucidăm şi problema cea mai stufoasă cu care se confruntă naturalismul: misterul conştiinţei. Astfel, cu cât vom învăţa mai multe despre mecanismele fundamentale ale vieţii, cu atât vom aprecia mai mult felul în care se află în armonie cu principiile fizice fundamentale care guvernează întreg universul”, au anunţat editorii.

Sean Michael Carroll este cosmolog şi profesor de fizică specializat în mecanică cuantică, gravitaţie, cosmologie, mecanică statistică şi bazele fizicii. Este profesor cercetător în cadrul Departamentului de Fizică al Institutului de Tehnologie din California. El şi-a adus contribuţia la blogul de fizică Cosmic Variance şi a publicat în reviste ştiinţifice precum Nature, precum şi alte publicaţii, printre care New York Times, Sky & Telescope şi New Scientist.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase