Home » Cultură » Teo, la premiera specială ”Oh, Ramona! ”: M-am regăsit în Carla, era şmecheră, dar „little oversized”

Teo, la premiera specială ”Oh, Ramona! ”: M-am regăsit în Carla, era şmecheră, dar „little oversized”

Publicat: 18.02.2019
Teo Trandafir a fost alături de numeroşi invitaţi ai realizatorilor ”Oh, Ramona!” la o premieră specială la Grand Cinema, în Băneasa: ”M-am regăsit în Carla, era şmecheră dar «little oversize»”, a explicat realizatoarea de televiziune la ieşirea de la film. Pentru mulţi, filmul schimbă perspectiva.

”Am înţeles că e vorbit în limba engleză şi că e o engleză bună. Am înţeles că actorii sunt entuziaşti şi că sunt wow, toată lumea care i-a văzut până acum, toţi prietenii mei îmi spun că e fantastic, aşa că mă aştept la ce-i mai bun”, spunea Teo Trandafir înaintea proiecţiei, pentru MEDIAFAX.

După ce a văzut ”Oh, Ramona!”, totul a căpătat o nuanţă mai personală: ”Depinde la care din părţile vieţii mele te gândeşti. M-am regăsit în Carla,(..) era şmecheră dar «little oversized». (…) Nici eu nu am fost politically correct tratată în viaţa asta şi atunci a trebuit să fac ceva în legătură cu asta, până la urmă nici ea nu se dă lebădă pe gard, nu e ca şi când ar veni în filmul ăsta dând senzaţia că e vreo silfidă, ştie exact despre ce e vorba şi-şi asumă asta cu ţinuta pe care ţi-o impune statura”, a spus Teo.

Ecranizarea romanului lui Andrei Ciobanu în versiunea gândită de regizorul Cristina Jacob ”e combinaţia perfectă între bun simţ, jenă nebunie, aruncat cu capul înainte… toate poveştile astea, în mod normal incompatibile între ele, în mod normal, se regăsesc în proporţii alchimice”, este de părere Teo.

”Te gândeşti câte lucruri minunate ai fi putut să ratezi şi câte lucruri nasoale ai fi putut să îndrepţi dacă puteai să te întorci 24 de ore, 48 de ore, ba în cazul nostru chiar mai mult, vă spun doar că sunt lucruri care se pot repara în filmul ăsta într-un fel în care trebuie să vedeţi. Vă sfătuiesc să vă înzestraţi cu tot ce înseamnă umor, transparenţă şi cremă hidratantă, pentru că altfel faceţi riduri”, a explicat realizatoarea de televiziune.

Perspectiva părinţilor

Alţi spectatori mergeau pe mâna faptului că vor vedea o producţie autohtonă: ”M-a convins în primul rând faptul că e un film românesc”, ne-a explicat Mihai Iorgulescu, ”am înţeles că este o poveste frumoasă şi o comedie şi avem nevoie de comedii, mai avem nevoie să zâmbim din când în când”.

”Am găsit cuvântul care caracterizează filmul ăsta în ceea ce mă priveşte: Neaşteptat! M-au surprins rezolvările ingenioase şi vorbitul actorilor în engleză. Când nişte români încearcă să vorbească în română ai mici temeri. Dar după cinci minute, nici nu mi-am mai dat seama. Uiţi că e film românesc, doar câte un nume în română…”, a remarcat şi actorul Pavel Bartoş. ”M-am regăsit în toţi cei trei prieteni, la începutul vieţii noastre adolescentine te regăseşti foarte mult în Andrei, dar te regăseşti şi în prietenul de lângă, şi în ăla care are succes la un moment dat… în toţi te regăseşti (…) Eu l-aş recomanda să-l vadă părinţii care au adolescenţi. Să vină cu adolescenţii lor să-l vadă. Vor găsi multe răspunsuri la întrebări pe care nu le-au pus copiilor lor, ca şi copiii care vor avea multe dintre răspunsurile pe care nu le-au primit de la părinţi. E binevenit pentru toate generaţiile”, a arătat Bartoş.

Ce a schimbat filmul pentru fiecare

Cântăreaţa Lora a văzut filmul pentru a doua oară la premiera specială de duminică: ”Ce mi s-a părut special a doua oară când l-am văzut e că m-a emoţionat”, a spus ea. ”Mi-a plăcut foarte mult cum a fost ales personajul principal, este foarte tare… am mai văzut filme româneşti, dar mi se pare că au fost uşor melodramatice şi uşor în altă zonă. Ăsta e un film… comercialul ăla bun”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lora.

Şi pentru Bogdan Iancu, interpretul rolului principal, din ”Oh, Ramona!”, lansarea peliculei a schimbat câte ceva din dinamica sa cu cei din jur: ”M-am întors de la Braşov, unde am fost să anunţăm filmul, am intrat la proiecţie să ţinem speech. Am anunţat înainte pe Instagram că mergem şi am primit mai multe mesaje de la oameni din Braşov să mă felicite şi nu mi se întâmplă des, dar unor mesaje reuşesc să le răspund. Şi am răspuns unei persoane că îi mulţumesc şi o aştept la film. Când aşteptam în faţa cinematografului şi făceam poze, a venit o fată, fata căreia i-am răspuns. Mai avea un pic şi plângea şi tremura, a fost foarte drăguţ, a venit la mine şi mi-a spus că mă admiră, că m-a mai văzut într-un serial. Am făcut poză cu ea şi cât timp o ţineam, cumva de spate şi prin spate simţeam cum îi bate inima”, a mărturisit actorul pentru MEDIAFAX.

”Nu ştiu, fiind cam prima dată, nu prea ştiu cum să reacţionez, că nu mi se întâmplă zilnic chestia asta, chiar nu am mai avut o reacţie atât de puternică până acum. Tu primeşti mesaje, doar că niciodată nu îţi dai seama ce intenţii sau ce simte persoana din spatele mesajului. Când vezi în faţa ta pe bune e puternic şi e frumos”, a explicat actorul, pentru MEDIAFAX.

Aşteptată, deopotrivă, de fanii cărţii lui Andrei Ciobanu şi de cei ai filmelor „Selfie” şi „Selfie 69” ale Cristinei Jacob, comedia „Oh, Ramona!” a fost lansată în cinematografele din toată ţara pe 14 februarie 2019, de Ziua Îndrăgostiţilor. Puteţi afla mai multe din culisele acestei pelicule şi de pe paginile Oh, Ramona de Facebook sau Instagram.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase