Home » Cultura » Descopera acum: Noi zone cu radiaţii la Cernobîl. Sănătatea nou-născuţilor, afectată de vârsta tatălui. Atmosfera Pământului, plină de niveluri uriaşe de dioxid de carbon

Descopera acum: Noi zone cu radiaţii la Cernobîl. Sănătatea nou-născuţilor, afectată de vârsta tatălui. Atmosfera Pământului, plină de niveluri uriaşe de dioxid de carbon

Mihaela STOICA 05.18.2019
Zona din jurul centralei Cernobîl, unde a avut loc în 1986 accidentul nuclear care a devastat regiunea, a fost cartografiată de o echipă interdisciplinară de la Universitatea din Bristol, care a scos la iveală o surpriză nu tocmai plăcută.

Un studiu recent stabileşte că, după aplicarea pe piele a cremelor de protecţia solară, substanţele chimice din ele intră în sânge cu efecte încă necunoscute. 

O cercetare recentă sugerează că paternitatea târzie poate avea efecte negative asupra stării de sănătate a nou-născuţilor. 

Oamenii de ştiinţă din SUA au detectat, în atmosfera Pământului, cele mai mari niveluri de dioxid de carbon, de la începutul măsurătorilor. 

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 13 – 16 mai 2019 pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg: