Home » Cultură » Târgul de carte Bookfest 2019. Editurile se bat în reduceri şi aniversări începând de azi

Târgul de carte Bookfest 2019. Editurile se bat în reduceri şi aniversări începând de azi

Târgul de carte Bookfest 2019. Editurile se bat în reduceri şi aniversări începând de azi
Publicat: 29.05.2019
Editurile se bat în reduceri şi aniversări la de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, începând de miercuri, iar invitatul de onoare al manifestării, Marea Britanie promite că va valorifica punctele cele mai fierbinţi ale creativităţii din regat, potrivit Mediafax.

Organizatorii standului Marii Britanii au arătat că invitatul de onoare a pregătit o serie de evenimente care vorbesc despre politică, despre diversitate sexuală, despre dinamica industriei editoriale ca şi despre autori britanici celebri în România dar şi despre români care au succes în Marea Britanie. Reuniţi sub motto-ul „Culture is GREAT”, cei 10 scriitori din Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord vor lua parte de-a lungul celor cinci zile de Bookfest la o serie variată de evenimente, de la lansări de carte şi dezbateri, pînă la workshop-uri şi ateliere de creaţie.

Iubitorii genului Fantasy se vor putea întâlni la Bookfest 2019 cu scriitoarea premiată Claire North, care are două volume traduse la Editura Paladin (parte a Grupului Editorial ART): „Primele cincisprezece vieţi ale lui Harry August” (2017, traducere de Alexandra Fusoi) şi „Atingerea” (2018, traducere de Ioana Tudor).

Fanii Editura Nemira au ocazia de a cere autografe la Bookfest de la Sarah Perry, o autoare pasionată de istoria medievală şi de scrierile biblice. Romanul său tradus în limba română, „Şarpele din Essex” (2018, traducere de Ioana Văcărescu), a ajuns în topul listei „Bestseller 2017”, fiind recompensat cu „Book of the Year” (British Book Awards).

O altă scriitoare britanică tradusă cu succes la noi care va veni la Bookfest este Clare Mackintosh, autoarea bestsellerurilor „Te las să pleci” (2016, traducere de Liviu Szoke), „Te văd” (2017, traducere de Mihaela Ionescu) şi „Lasă-mă să mint” (2018, traducere de Mihaela Ionescu), toate publicate de Editura Trei.

Fost jurnalist de televiziune, specializat în emisiuni dedicate adolescenţilor, scriitorul Ross Welford este pe cale să devină foarte cunoscut şi în România datorită volumului „Călătorie în timp în compania unui hamster”, în curs de apariţie la Editura Corint (traducere de Simona Neagu), şi datorită volumului „Băieţelul de 1000 de ani” (în curs de apariţie la Editura Vellant, traducere de Aurelia Ulici).

O altă autoare cunoscută cititorilor autohtoni este Nikita Lalwani, scriitoare tradusă cu succes în peste 16 limbi, înscrisă în cursa pentru prestigiosul Man Booker Prize, cu romanul „Darul” (ediţia în limba română: Editura Rao, 2008, traducere Andreea Ghierling). De origine indiană, Nikita Lalwani este o luptătoare activă pentru drepturile omului, preocupare care se reflectă şi în dimensiunea social-politică a scrierilor sale.

O autoare nu doar tradusă în limba română, ci de-a dreptul adoptată de România este scriitoarea şi jurnalista Arabella McIntyre-Brown. Aventura stabilirii în Transilvania este descrisă în volumul „Din Liverpool în Carpaţi. Cum mi-am găsit fericirea în inima Transilvaniei” (2016, Editura ALL), o scrisoare de dragoste pentru calităţile, dar şi defectele românilor, o poveste a redescoperirii de sine, plină de umor englezesc.

„O carte strălucitoare care îi umanizează pe cei care, cel mai adesea, sînt dezumanizaţi, o carte pe care toată lumea ar trebui să o citească!”, aşa descriu criticii de la BBC cea mai recentă carte a Mahsudei Snaith („How to Find Home”), autoare britanică aflată pe lista invitaţilor Marii Britanii la Bookfest 2019.

Fiona Mozley îi aşteaptă pe pasionaţii de romane istorice

Pasionaţii de romane istorice vor avea ocazia să se întîlnească la Bookfest 2019 cu una dintre cela mai cunoscute autoare ale genului, Fiona Mozley. O autoare pe care pasiunea, urmată de studii aprofundate în medievalistică, au îndreptat-o către o carieră de succes în sfera ficţiunii istorice. Romanul ei de debut, „Elmet”, a reuşit performanţa de a se număra, în 2017, pe lista cărţilor finaliste la Man Booker Prize.

Scriitoarea scoţiană Kirsty Logan se află şi ea pe lista oaspeţilor de onoare ai Bookfest 2019. Poetă, editoare, performer, critic literar, „writing mentor” şi activistă LGBT, Kirsty Logan este o prezenţă activă atît pe scena literară scoţiană, cât şi în spaţiul dialogului civic.

Lista invitaţilor britanici este completată de autorul şi ilustratorul Neal Layton, ale cărui ilustraţii s-au vîndut în peste 16 ţări şi au fost incluse în peste 60 de volume. El va susţine la Bookfest un atelier de ilustraţie.

A treia carte a Preşedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansată în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest miercuri, 29 mai 2019, începând cu ora 18.00, prin dezbaterea „Cartea si Europa”, la care vor participa, alături de Preşedintele României, Iren Arsene Mate şi Mircea Vasilescu. Evenimentul care va avea loc la Scena Arena din cadrul Complexului Expozitional Romexpo, Pavilion B2, va fi urmat de o sesiune de autografe.

Editurile Vlad şi Cartea cu Genius, Arthur, Youngart, Grafic, ART şi Paladin, parte a Grupului Editorial ART vin la Bookfest cu peste 1200 de titluri, dintre care mai bine de 100 de noutăţi, sunt pregătite să-şi întâlnească cititorii de toate vârstele. Proiectul de publicare a scriitorilor români pentru copii continuă cu patru albume ilustrate. Lavinia Branişte, Laura Grünberg, Alex Moldovan şi Raluca Poenaru au imaginat poveşti fireşti sau fantastice, emoţionante şi amuzante deopotrivă, şi au făcut echipă bună cu patru ilustratoare talentate – Irina Georgescu, Oana Ispir, Diana Barbu şi Bilyana Velikova. Întâlnirea cu ei este programată duminică, 2 iunie, de la ora 11.00, la Scena Arca. Grupul Editorial ALL anunţă volume noi pentru toate vârstele şi reduceri de până la 85%. Printre titlurile sale se numără „ROAR. 30 de femei. 30 de poveşti”, de Cecelia Ahern, care, spun editorii, le va surprinde pe cititoare printr-un stil nou, proaspăt şi accente suprarealiste. Primul volumul de proză scurtă tradus în limba română al scriitoarei irlandeze reprezintă strigătul femeilor: al femeilor care ne sunt prietene, al femeilor care ne sprijină şi ne încurajează, al femeilor care ne inspiră şi ne insuflă curaj. Tot aici se găseşte şi cartea „Pisicile războinice. Puterea celor trei. Cartea a XV-a: Exlilul”, de Erin Hunter, care vine direct la Bookfest răsplătindu-le astfel curiozitatea micilor, dar şi marilor cititori.

Editura Gama este prezentă la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest cu o ofertă de peste 700 de titluri şi reduceri care ajung până la 80%. Colecţia „Învăţ să citesc de mic” este un proiect inedit adresat preşcolarilor, care completează brandul „Învăţ să citesc”. Noua serie reprezintă un instrument esenţial pentru orice cititor aflat la început de drum, care le oferă copiilor satisfacţia de a fi reuşit să citească singuri prima lor carte: „Colecţia aceasta face parte din campania noastră «Drag de citit», prin care ne dorim să ajutăm copiii să descopere plăcerea lecturii. Dacă vor iubi cartea de mici şi dacă vor învăţa cu uşurinţă să citească, noi credem că îşi vor face singuri timp pentru lectură mai târziu şi vor citi de drag”, susţine Diana Mocanu, directorul general al Editurii Gama.

La ediţia din acest an a Bookfest, Editura Gama în parteneriat cu British Council, Salvaţi Copiii şi revista online Şcoala 9 organizează la standul ţării invitate de onoare o dezbatere despre unul dintre cele mai nocive fenomene cu care atâţia copii şi tineri se confruntă în ziua de azi.

O participare excepţională a anunţat şi Institutul Francez din România în cadrul Bookfest 2019.

Didier Decoin vine în România

Institutul Francez din România (IFR) a anunţat mizele prezenţei sale în cadrul Bookfest, în perioada 29 mai – 2 iunie 2019. În contextul Sezonului România-Franţa, Institutul Francez, împreună cu Biroul Internaţional al Editorilor Francezi (BIEF) şi cu Librăria Kyralina invită publicul să descopere standul Lire la France, în pavilionul B2.

Pentru cea de-a 14-a ediţie a Bookfest, standul Franţei, Lire la France, propune un catalog de 1000 de titluri care acoperă toate sferele literare, cu o atenţie deosebită pentru beletristică, ştiinţe sociale şi umane sau literatura adresată publicului tânăr. Institutul Francez din România beneficiază de prezenţa a numeroşi invitaţi, care vor participa la o serie de mese rotunde, ateliere, discuţii cu publicul şi cu profesionişti din industria cărţii din Franţa şi din România, fiind prevăzute şi lansări de carte şi sesiuni de autografe. Vor fi abordate subiecte precum rolul politicilor editoriale în cadrul politicilor culturale, literatura adresată publicului tânăr, traducerea literară ca factor de cooperare culturală şi liant între cele două ţări, dar şi politicile în materie de editare, publicare şi difuzare de cărţi în librării.

Diferitele evenimente literare, mese rotunde, dezbateri sau ateliere vor beneficia de prezenţa autorilor Didier Decoin (Secretar General al Academiei Goncourt şi laureat al Premiului Goncourt în anul 1977), Sophie Brocas (autoarea unui roman inspirat de o sculptură celebră de-ale lui Constantin Brâncuşi, „Le Baiser / Sărutul”), Romain Dutter (autorul unei benzi desenate ce ilustrează România post-1989), Anne-Claire Lévêque (autoare specializată în literatura pentru tineri) şi Céline Raphaël (doctor în medicină, autoarea unor cărţi ce abordează subiectul violenţei familiale în rândul copiilor). De asemenea, standul Lire la France va avea alături reprezentanţi ai unor importante edituri franceze: Stock, Galimard Jeunesse, Hachette Jeunesse, Denoël, Fleurus, La Découverte, Syndicat National de l’Edition.

Volumul „Dezacord – Violenţa unui tată”, scris de Céline Raphaël, a fost tradus în limba română de editura Spandugino. Cartea va fi lansată joi, 30 mai, ora 15.00, la standul Lire la France, în prezenţa autoarei, a domnului Paul Marinescu (director editorial Editura Spandugino), a traducătoarei cărţii, Doina Jela şi a doamnei Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România.

Didier Decoin vine în România la invitaţia Institutului Francez şi Humanitas Fiction, urmând să participe la două mese-rotunde în cadrul standului Lire la France, precum şi la lansarea traducerii în limba română a romanului Le Bureau des Jardins et des Etangs (Stock, 2017) / Biroul pentru Grădini şi Iazuri (Humanitas Fiction, 2019).

Sophie Brocas, autoarea unei ficţiuni al cărei subiect este inspirat de sculptura Le Baiser / Sărutul a lui Constantin Brâncuşi, romanul fiind o anchetă privind o sculptură ce a generat polemici în Franţa, cazul fiind de actualitate. Autoarea îşi va prezenta romanul sâmbătă, 1 iunie, ora 14.30, în cadrul unei mese rotunde la care va participa şi Doina Lemny, muzeograf-cercetător la Centrul Pompidou, specialistă în opera sculptorului român.

Două apariţii editoriale de excepţie vor completa programul standului francez, ilustrând, în spiritul Sezonului Franţa-România, relaţia de afinitate şi continuă redescoperire dintre cele două ţari.

Sâmbătă, 1 iunie, ora 18.30, standul Lire la France propune publicului o biografie-eveniment şi o masă rotundă dedicate Genicăi Athanasiou, celebră actriţă în Franţa interbelică şi muză a lui Antonin Artaud, în prezenţa lui Laurence Meiffret, cercetătoare şi autoarea volumului, a lui Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) şi a lui Dan Alexe, scriitor, eseist şi regizor. Volumul Génica Athanasiou: Viaţa pasionantă a unei actriţe românce din avangarda pariziană este rezultatul unei documentări întreprinse timp de doi ani de cercetătoarea franceză Laurence Meiffret, cu sprijinul Institutului Francez din România şi al MNLR, acesta conţinând fotografii inedite realizate de Man Ray sau Philippe Halsman.

Duminică, 2 mai, ora 15.30, este prevăzută lansarea unei cărţi de referinţă despre Victor Brauner, editată de Arta Grafică. Lucrarea curatoriată de Camille Morando (Centrul Pompidou) celebrează un artist reprezentativ pentru culturile română şi franceză.

Atât sâmbătă, 1 iunie, cât şi duminică, 2 iunie, standul Lire la France propune un program ludic, adresat tinerilor, într-un cadru francofon. Beneficiind de prezenţa lui Anne-Claire Lévêque, dar şi de participarea lui Romain Dutter, realizator de banda desenată, vor fi organizate dialoguri, lecturi, ateliere, jocuri de societate. Sâmbătă va fi prezentat volumul bilingv româno-francez Henri Mathias. Prietenul României (Libris Editorial, Braşov, 2019), adresat copiilor, în prezenţa autoarei Mihaela Simina, în timp ce duminică va avea loc un atelier animat de Bianca Spătariu, ilustratoare la editura Le Cosmographe.

Fiecare seară se va încheia cu un moment de lectură, în care publicul voluntar şi autori/editori prezenţi sau reprezentaţi ai standului Lire la France vor citi, în limba franceză, pasaje din cărţi apărute recent.

În perioada 29 mai-31 mai, standul Franţei va găzdui, de asemenea, un studio mobil al RFI România, emisiunea Zebra, realizată de Mihaela Dedeoglu, fiind transmisă în direct de la Bookfest.

Editura RAO programează în cadrul târgului lansări de carte, întâlniri cu autorii şi sesiuni de autografe la Bookfest

La Bookfest va avea loc prima întâlnire cu E. O. Chirovici, după apariţia „Cărţii oglinzilor”, primul său roman tradus în 39 de limbi şi primit cu entuziasm atât de public, cât şi de critica literară. Aşadar, sâmbătă, 1 iunie, la ora 13.00, la standul Editurii RAO, va avea loc un eveniment dedicat celui mai tradus autor român şi celei mai recente cărţi publicate de acesta, Cartea secretelor, apărută în peste 20 de ţării printre care Anglia, Olanda, Germania, Franţa, România. Invitat este actorul Horaţiu Mălăele.

Joi, RAO deschide seria evenimentelor dedicate cărţilor şi autorilor lor cu volumul al doilea al „Tratatului de istoriografie generală – Mitul ca izvor al istoriei”, de Alex Mihai Stoenescu. evenimentul este anunţat pentru la ora 17.00, la standul editurii RAO, împreună cu autorul şi academician Răzvan Theodorescu la o discuţie pornind de la ideea că lumea miturilor continuă să trăiască în omul modern şi în sistemul său de relaţionare socială.

Vineri, la ora 16.00, RAO prezintă noua versiune a celebrului roman „Invenţia lui Morel”, al scriitorului argentinian Adolfo Bioy Casares, o carte despre care Jorge Luis Borges spunea că este perfectă. Traducătoarea romanului, Tudora Şandru-Mehedinţi şi invitaţii săi vă aşteaptă la standul nostru la ora 16.00. La ora 18.00 iubitorii de literatură română autentică sunt invitaţi la lansarea celui mai recent volum al lui Ştefan Mitroi, „Goarna lui Tuturuz”. Despre carte dar şi despre scriitura lui Ştefan Mitroi vor vorbi criticul literar Radu Voinescu şi poetul Ioan Es. Pop.

Sâmbătă, de ziua copiilor, Eliza Ene-Corbeanu revine cu o continuare a lucrării „Viaţa la Curte”, despre care criticul Alex. Ştefănescu scria : „Lucrarea il captiveaza pe cititor de la prima pagina. Autoarea recurge la o combinatie de patetism si logica, imposibil de ignorat, chiar si de cineva apatic. Scrisul ei este un adevarat cocteil Molotov literar, care arunca in aer ori­ce forma de indiferenta. Informatiile bine sistematizate, rationamentele detectivistice, setea arzatoare de dreptate, solidaritatea umana, dar si spiritul justitiar, care devine uneori spirit vindicativ, concureaza deopotriva la reconstituirea si rejudecarea unor cazuri dramatice”. Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc lansarea volumului „Viaţa la curte : Suflete rătăcite – Jurnalul unor criminali”. Invitaţi sunt Denise Rifai, realizator tv, jurnalistul Dan Andronic şi Florian Bichir, istoric. Sâmbătă,1 iunie, la ora 17.00, Ioana Lee şi invitaţii săi vă aşteaptă la standul editurii.

Duminică, seria evenimentelor se încheie cu două volume de nonficţiune: „Operaţiunea Oculta” şi „România în timpul mareşalului Antonescu,” semnate de istoricul Florian Bichir. Astfel, duminică, la ora 13.00, la standul Editurii RAO, va avea loc lansarea celor două lucrări, urmată de o sesiune de autografe.

Anul acesta, Editura Trei aniversează 25 de ani de când a trimis la tipar prima carte. Sunt 25 de ani în care editura a crescut constant cu responsabilitate şi dăruire faţă de cititori, publicând titluri diverse atât de îndrăgite de pasionaţii de ficţiune, cât şi de non-ficţiune. Povestea Trei merge mai departe, păstrând valorile care au aşezat-o în topul editurilor de succes din România.

Clare Mackintosh, autoarea bestsellerurilor „Te las să pleci”, „Te văd” şi „Lasă-mă să mint”, vine în România, cu sprijinul invitatului de onoare al acestei ediţii a Bookfest, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti. Întâlnirea scriitoarei britanice cu publicul din România va avea loc sâmbătă, de la ora 16.30, la standul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. Alături de Clare Mackintosh se vor afla Mihaela Ionescu, traducătoarea romanului „Lasă-mă să mint”, şi „Virginia Costeschi”, coordonator editorial TREI. Pentru primul său roman, Clare Mackintosh a primit cel mai cunoscut premiu britanic pentru roman poliţist, surclasând-o pe însăşi J.K. Rowling.

Ppentru puştii care adoră să călătorească Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroşi copii din lume de Dylan Thuras şi Rosemary Mosco va fi paşaportul ideal pentru o expediţie nespus de captivantă şi minunat ilustrată, în care vor cunoaşte 100 dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ.

Colecţia PanDA este perfectă pentru cei mai tineri cititori ai celor de la Trei dornici să exploreze lumea prin poveşti emoţionante despre imaginaţie, prietenie, iubire, supărare sau relaţia cu fraţii, părinţii şi bunicii. „Ziua de naştere a lui Elmer”, „Iepuraş s-a pierdut”, „Tărăboi în grădina de zarzavaturi”, dar şi titluri noi cum ar fi „Lupul care a căzut din carte” de Thierry Robberecht şi „O poveste despre lup…” de Veronique Cauchy sunt atracţiile promise de editură.

Anul acesta la Bookfest se aniversează şi 30 de ani de când prima aventură Elmer a văzut lumina tiparului printr-un club de lectură organizat în parteneriat cu British Council, duminică, ora 13.30, în standul Bookfest Junior. Este citită cea mai nouă poveste, „Ziua de naştere a lui Elmer” şi se va realiza împreună cu cei mici o decoraţiune 3D cu îndrăgitul elefant.

O surpriză pentru cei mici este cartea „În căutarea inspiraţiei” scrisă de Ana Dragomir, cea mai tânără scriitoare publicată de Editura Pandora M şi ilustrată de Ionuţ Robert Olaru.

Grupul Humanitas anunţă că vine la Bookfest cueste 1000 de titluri, 70 de cărţi-eveniment, 26 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, actori, regizori şi jurnalişti celebri. Editura anunţă evenimentele editoriale ale verii, noi titluri de autori români şi străini, ediţii în limba română ale bestsellerurilor internaţionale din ultimele luni, publicate în îndrăgitele colecţii de istorie, memorii-jurnale, eseistică, filozofie, literatură română contemporană şi universală, ştiinţă, carte pentru copii. Cele 26 de evenimente care se vor desfăşura în standul Humanitas programează întâlniri cu autori şi invitaţi printre care se regăsesc Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Ioana Nicolaie, Andrei Cornea, Ana Blandiana, Tatiana Niculescu, Ioana Pârvulescu, Ioan Stanomir, Marius Chivu, Didier Decoin, Augustin Lazăr, Vlad Alexandrescu, Ion Vianu, Lidia Bodea, Mihaela Miroiu, Denisa Comănescu, Vitalie Ciobanu, Dumitru Crudu, Bogdan Aurescu, Andrei Şerban, Marius Manole, Vlad Zografi, Ioana Bâldea Constantinescu, Mihaela Dedeoglu, Andreea Răsuceanu, Sever Voinescu sau Ovidiu Nahoi.

Sâmbătă, de la ora 11.00, Humanitas Junior îi aşteaptă pe cei mici la o întâlnire cu Carmen Tiderle, cunoscută autoare de cărţi pentru copii, ilustratorul Petridean şi editorul Iustina Croitoru despre cea mai nouă carte poznaşă a colecţiei „Cine a pus piper în mare?”, un volum de poezii pentru copii.

La standul editurii Nemira vă aşteaptă noutăţi editoriale proaspăt ieşite din tipar, seriile cele mai populare şi autorii cei mai îndrăgiţi. La târg este lansată o carte semnată de jurnalista şi scriitoarea Ioana Bâldea Constantinescu – „Poveste pentru Maria. O carte despre copilărie, părinţi şi dragoni”. Este o confesiune emoţionantă şi jucăuşă despre copilărie prin ochii mamei, despre maternitate cu toate bucuriile şi spaimele ei, despre subtila geografie a iubirii, într-o întâlnire programată Sâmbătă, de la 12.00.

Cititorii de romane Young Adult vor găsi la stand continuările unor serii deja cunoscute: Regina roşie, cu „Furtuna războiului”, de Victoria Aveyard şi Frăţia corbilor, cu „Hoţii din vis”, de Maggie Stiefvater.

La Nemira, cititorii de poezie pot descoperi două tinere poete în colecţia Vorpal – Jesica Baciu cu volumul „Jes” şi Krista Szöcs, cu volumul „Berlin”, duminică, de la 12.00.

Pentru cei mici, editura Nemi a pregătit în premieră un nou roman scris de Iulian Tănase – „Extraordinara călătorie a ariciului Ariston”, ilustrată de Alexia Udrişte. O poveste plină de lucruri absolut, aproximativ şi total extraordinare, dacă nu chiar fantastice.

Dick King-Smith (care l-a creat pe Babe) revine cu „Şoriceii familiei Robinson”, iar Chris Colfer continuă aventura din Tărâmul poveştilor cu „Întoarcerea fermecătoarei”. Unul dintre cei mai populari scriitori pentru copii contemporani, Michael Morpurgo revine la Nemi cu romanul „Leu-fluture”, o aventură care începe în savană şi o prietenie între un băieţel şi un leu care traversează orice obstacol. Şi nu în ultimul rând, „Sora cea mica” de Jessica Meserve, o poveste menită să îi încurajeze pe toţi copiii care se simt puşi în umbră de fraţii şi surorile lor mai mari.

Editura Polirom va participa la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2019, ediţia a XIV-a, cu aproximativ 1000 de titluri, aflate la reduceri cuprinse între 10-30%. Noutăţi în colecţiile lor de ficţiune şi nonficţiune – literatură română, dar şi traduceri din literatura universală, eseistică, istorie, carte pentru copii, ştiinţe sociale, jurnale de călătorie etc. – , întâlniri cu scriitorii voştri preferaţi, sunt programate la standul Polirom din pavilionul B2, Romexpo.

Volumul cîştigător al Premiului de Debut al Editurii Polirom la secţiunea PROZĂ, ediţia 2019, „Papa Nicolau şi alte povestiri foarte, foarte scurte” de Roxana Dumitrache, va fi lansat duminică la ora 12.00.

Cele două volume premiate în cadrul Concursului de manuscrise de literatură pentru copii Polirom Junior, ediţia 2019 – „Vrăjitorul dinţos” de Călin Torsan, cîştigătorul primei ediţii a concursului, precum şi „Ce văd dragonii”, de Diana Geacăr, care a obţinut o menţiune specială – le vor fi prezentate cititorilor juniori chiar de ziua lor, în data de 1 iunie, în cadrul unui atelier de lectură şi joacă, de la ora 12.00. De altfel, titlurile din colecţia „Junior” au cea mai mare reducere pe care Polirom o oferă la Bookfest 2019, 30% pe toată durata tîrgului.

Din aria de nonfiction sunt lansate cele mai recente apariţii din colecţii precum „Historia”, „Studii româneşti”, „Plural”: „Istorie si rasism. Ideea de rasa de la Iluminism la Donald Trump”, de Marius Turda si Maria Sophia Quine; „Lenin, inventatorul totalitarismului”, de Stéphane Courtois; „Vecini în vremuri de restrişte. Stat, antisemitism şi Holocaust în Basarabia şi Transnistria”, de Diana Dumitru; „Experienţa mistică la Abraham Abulafia”, de Moshe Idel; „Maxime” (ediţie bilingvă), La Rochefoucauld.

Carte-eveniment în „Biblioteca Polirom” este volumul „Opera poetică II”, Paul Celan, lansat sâmbătă, la ora 14.00. Va fi lansată o ediţie limitată din „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari, romanul care stă la baza filmului „Parking”, în regia lui Tudor Giurgiu, cu Mihai Smarandache şi Belén Cuesta în rolurile principale. Distribuit de Transilvania Film, Parking va intra în data de 14 iunie 2019 în cinematografe.

Zadie Smith intră în portofoliul Editurii Litera cu titlul „Swing Time”, considerat de critici drept cel mai bun roman al său. Nominalizat la Premiul Man Booker şi finalist la National Book Critics Circle Award, romanul va fi disponibil la Bookfest 2019. Cu ocazia aniversării a trei decenii de la înfiinţarea Litera, pe toată perioada târgului de carte, fiecare cititor primeşte cadou o carte la alegere din imprintul Carte Pentru Toţi, la achiziţia oricărei alteia din portofoliu, indiferent de valoare.Cea de a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest are loc la Romexpo, în Pavilionul B2, între 29 mai şi 2 iunie 2019, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

Cea de a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest are loc la Romexpo, în Pavilionul B2, între 29 mai şi 2 iunie 2019, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de seră
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de seră
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru a-și proteja dinții
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru a-și proteja dinții
Un cercel de aur a dezvăluit o poveste devastatoare de acum 2.200 de ani
Un cercel de aur a dezvăluit o poveste devastatoare de acum 2.200 de ani
John Herschel și contribuțiile aduse astronomiei. „Respectul de sine este piatra de temelie a oricărei virtuți”
John Herschel și contribuțiile aduse astronomiei. „Respectul de sine este piatra de temelie a oricărei virtuți”
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
CRISPR ar putea trata orbirea moștenită, arată datele preliminare
CRISPR ar putea trata orbirea moștenită, arată datele preliminare
Ce este și cum apare „pielea de găină”?
Ce este și cum apare „pielea de găină”?
Astronomii au găsit o planetă de mărimea Pământului la doar 55 de ani-lumină depărtare
Astronomii au găsit o planetă de mărimea Pământului la doar 55 de ani-lumină depărtare
Temperaturile anunțate de ANM! Cum va fi vremea până în iunie?
Temperaturile anunțate de ANM! Cum va fi vremea până în iunie?
Nume mari de la Hollywood s-au aliat pentru întoarcerea lui Kevin Spacey pe marile ecrane
Nume mari de la Hollywood s-au aliat pentru întoarcerea lui Kevin Spacey pe marile ecrane
O companie din China a lansat o mașină mai ieftină decât modelul Y de la Tesla
O companie din China a lansat o mașină mai ieftină decât modelul Y de la Tesla
În urmă cu 114 ani, Pământul trecea la o distanţă foarte mică pe lângă cometa lui Halley
În urmă cu 114 ani, Pământul trecea la o distanţă foarte mică pe lângă cometa lui Halley
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și Vladimir Putin
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și Vladimir Putin
Primul caz de gripă aviară la om transmisă de la vaci
Primul caz de gripă aviară la om transmisă de la vaci
Misterul piramidelor din Egipt, aproape de a fi rezolvat. Cum cred cercetătorii că au fost construite?
Misterul piramidelor din Egipt, aproape de a fi rezolvat. Cum cred cercetătorii că au fost construite?
Bărbat dispărut în urmă cu 27 de ani, găsit în pivnița unui vecin
Bărbat dispărut în urmă cu 27 de ani, găsit în pivnița unui vecin
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
Ce putem afla din cristalele antice despre apa și continentele Pământului?
Ce putem afla din cristalele antice despre apa și continentele Pământului?