Home » Cultură » Polanski, Soderbergh şi Pablo Larrain merg la Veneţia. Drama de la Colectiv, în afara competiţiei

Polanski, Soderbergh şi Pablo Larrain merg la Veneţia. Drama de la Colectiv, în afara competiţiei

Polanski, Soderbergh şi Pablo Larrain merg la Veneţia. Drama de la Colectiv, în afara competiţiei
Publicat: 29.07.2019
Cele mai noi filme semnate de regizori ca Polanski, Soderbergh şi Pablo Larrain vor fi în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia 2019. Documentarul lui Alexander Nanău, care surprinde drama care a urmat incendiului Colectiv, a fost selectat pentru proiecţie în afara competiţiei.

Filmele selectate pentru cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia au fost anunţate joi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de Paolo Baratta, Preşedintele La Biennale di Venezia, şi Alberto Barbera, directorul festivalului.

Festivalul se va deschide cu proiecţia în premieră a peliculei regizate de Hirokazu Kore-eda, “The Truth”, cu Ethan Hawke, Catherine Deneuve şi Juliette Binoche. Este primul film realizat de japonez după succesul peliculei sale ”Shoplifters”, pentru care a fost premiat la Cannes în 2018. Alături de acest film, în competiţie sunt “The Perfect Candidate”, de Haifaa Al-Mansour (Arabia Saudită, Germania), “About Endlessness”, de Roy Andersson (Suedia), “Wasp Network”, de Olivier Assayas (Franţa, Belgia), “Marriage Story”, de Noah Baumbach (SUA), “Guest of Honor”, de Atom Egoyan (Canada), “Ad Astra”, de James Gray (SUA), ”A Herdade”, de Tiago Guedes (Portugalia/Franţa), ”Gloria Mundi”, de Robert Guediguian(Franţa/Italia), ”Waiting for the Barbarians”, de Ciro Guerra (Italia), ”Ema”, de Pablo Larrain (Chile), ”Saturday Fiction”, de Lou Ye (China), ”Martin Eden”, de Pietro Marcello (Italia/ Franţa), La Mafia Non e Piu Quella Di Una Volta”, de Franco Maresco (Italia), ”The Painted Bird”, de Vaclav Marhoul (Cehia, Ucraina, Slovacia), ”Il Sindaco del Rione Sanita”, de Mario Martone (Italia), ”Babyteeth” , de Shannon Murphy (Australia), ”Joker”, de Todd Phillips (SUA), ”J’Accuse”, de Roman Polanski (Franţa/Italia), ”The Laundromat”, de Steven Soderbergh (SUA), ”No.7 Cherry Lane”, de Yonfan (Hong Kong)

Citeşte continuarea pe Mediafax!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase