Home » Cultură » O povestire semnată de John Steinbeck este publicată în premieră în engleză

O povestire semnată de John Steinbeck este publicată în premieră în engleză

O povestire semnată de John Steinbeck este publicată în premieră în engleză
Publicat: 03.08.2019
O povestire de John Steinbeck publicată în anii '50 doar în limba franceză apare în premieră în limba engleză în prima săptămână a lunii august în ”The Strand Magazine”, notează Associated Press.

Steinbeck a scris mai multe texte pentru publicaţia franceză Le Figaro, într-o serie intitulată ”Un american la Paris”. Unul dintre aceste texte este publicat în premieră în Statele Unite, la mai bine de şase decenii de la apariţia în limba franceză.

”Câteodată sunt criticat pentru că aş evita notele grave ale vremurilor şi că nu aud tunetul problemelor presante de zi cu zi”, scrie Steinbeck. ”Dar mi-am dat seama că multe lucruri care se aud tare la un moment dat se transformă în şoapte şi furia de moment este uitată, pe când unele adevăruri mai puţin pregnante rămân valabile ani la rând. Ce ne-a ţinut în viaţă nu au fost lucrurile mari ci micile poveşti precum cele pe care le spun aici”, nota scriitorul.

“Steinbeck este privit ca un scriitor exclusiv american care nu a scris decât despre America. Dar povestea aceasta scoate la lumină un Steinbeck în calitate de călător în lume” spune editorul coordonator de la Strand Magazine, Andrew Gulli.

Revista a mai publicat în timp texte rare de Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald şi ale altor autori americani celebri.

John Ernst Steinbeck, născut pe 27 februarie 1902, în Salinas, California, este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori americani din secolul al XX-lea. Recompensat cu premiul Pulitzer pentru romanul „Fructele mâiniei” (1939), John Steinbeck este autorul altor volume de succes, precum „La răsărit de Eden” (1952) şi „Şoareci şi oameni” (1937). Autor a 27 de cărţi, care includ 16 romane, şase volume de non-ficţiune şi cinci colecţii de proză scurtă, John Steinbeck a primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1962.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase