Home » Cultură » Un camion vechi pictat de Banksy este scos la licitaţie. Cu cât se vinde

Un camion vechi pictat de Banksy este scos la licitaţie. Cu cât se vinde

Publicat: 01.09.2019
Un camion vechi pictat de Banksy este scos la licitaţie. Cu cât se vinde
Un camion vechi cu desene de artistul britanic Banksy este scos la licitaţie la jumătatea lunii septembrie preţul estimat fiind cuprins între 1,3-2 milioane de dolari, potrivit arnetnews

Lucrarea realizată de artistul britanic pe o camionetă Volvo FL6 în anul 2000 a fost trimisă casei de licitaţie Bonhams pentru vânzarea intitulată Goodwood Revival în Chichester, Anglia, pe 14 septembrie, potrivit Mediafax.

Autoutilitara va fi scoasă la vânzare alături de maşini luxoase de la Aston Martin, Bugatti şi Porsche. În mod normal, camionul nu ar fi vândut la un preţ mai mare de câteva mii de dolari, dar desenele semnate de Banksy au urcat semnificativ valoarea maşinii.

Proprietarul companiei Turbozone International Circus Company, i-a cerut lui Banksy să decoreze maşina pentru o petrecere care a avut loc în Spania la începutul noului mileniu.

Banksy şi-a intitulat lucrarea Turbo Zone Truck (Laugh Now But One Day We’ll Be in Charge/ Râdeţi acum, dar într-o zi noi vom fi la butoane) şi a realizat-o în timpul petrecerii şi în următoarele două săptămâni. Uterior, camionul a circulat în Europa şi în America de Sud.

Nu este prima dată când cei de la Bonham vând o maşină decorată de Banksy. În luna iunie 2016, licitaţia pe care au dedicat-o artei post-belice şi contemporane a înregistrat un preţ de vânzare de 218.500 de lire sterline (267.226 de dolari) pentru o dubă pictată de artist în timpul expoziţiei sale din 2006, “Barely Legal”, la Los Angeles.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase