Home » Cultură » Descoperă Acum: Impulsuri magnetice misterioase pe Marte. Al treilea pol al planetei, ameninţat de topire. Avionul spaţial hipersonic, soluţia pentru reducerea timpului de zbor

Descoperă Acum: Impulsuri magnetice misterioase pe Marte. Al treilea pol al planetei, ameninţat de topire. Avionul spaţial hipersonic, soluţia pentru reducerea timpului de zbor

Publicat: 28.09.2019
Sonda InSight a detectat pe Marte pulsuri în câmpul magnetic, care se produc noaptea, fapt care îi contrariază pe specialişti.
Pe Pământ nu există numai doi poli, cel Nordic şi cel Sudic, potrivit glaciologilor care consideră masiva calotă glaciară din Platoul Tibet cel de al treilea pol al planetei noastre. Din păcate, acesta se află într-un proces accelerat de topire.
 
Schimbările climatice generate de încălzirea globală au efecte puternice asupra sănătăţii oamenilor, contribuind la înrăutăţirea efectelor şi simptomelor asociate diferitelor maladii.
 
Nu doar câinii sunt foarte ataşaţi de stăpânii lor. Cercetătorii au adus dovezi care demonstrează că şi pisicile crează legături la fel de puternice cu oamenii.
 
Agenţiile spaţiale britanice şi australiene vor lucra la un motor care va face posibilă crearea avionului spaţial hipersonic.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 23-27 septembrie 2019, pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase