Home » Cultură » Nicole Kidman, actrița care fascinează de mai bine de 30 de ani. Pasiunea ascunsă a australiencei

Nicole Kidman, actrița care fascinează de mai bine de 30 de ani. Pasiunea ascunsă a australiencei

Nicole Kidman, actrița care fascinează de mai bine de 30 de ani. Pasiunea ascunsă a australiencei
Sursa foto: Profimedia / Instagram Nicole Kidman
Publicat: 20.06.2020

Nicole Kidman este una dintre cele mai apreciate actrițe din lume care, de-a lungul a peste trei decenii de activitate la Hollywood, primește abia acum cele mai palpitante roluri din întreaga sa carieră. Actrița s-a născut la 20 iunie 1967, în Honolulu (Hawaii), într-o familie de australieni veniți la studii în SUA.

De la apariții spectaculoase la Festivalul de la Cannes, la rolul legendar în pelicula „The Beguiled” regizată de Sofia Coppola, până la thriller-ul „The Killing Of A Sacred Deer”, femeia fatală din „Moulin Rouge!” a evoluat considerabil.

Fie că este distribuită în pelicule precum „Destroyer” sau afișează un misterios aer spiritual în „The Others”, Nicole Kidman are puterea de a fascina audiențele.

Rolul care i-a adus Oscarul lui Nicole Kidman

Kidman a fost nominalizată pentru un premiu Oscar de patru ori, însă filmul „The Hours” i-a adus mult râvnitul premiu pentru Cea mai bună actriță. Australianca a jucat-o pe autoarea Virginia Woolf, aflată într-o stare de agonie, undeva între paralizie și transă, confruntându-se cu posibilitățile ficțiunii și propria sa depresie. Interpretarea lui Kidman este bună, uneori discutabilă, însă nu este printre cele mai spectaculoase din repertoriul său.

Din motive necunoscute, Kidman a trebuit să joace rolul având un nas prostetic care a făcut-o să arate mai degrabă ca Big Bird, personajul din Sesame Street.

O carieră de peste 30 de ani la Hollywood

Alte filme pentru care a primit nominalizări sunt „Lion”, „Rabbit Hole”, precum și „Moulin Rouge!”. Însă pentru „The Hours”, Kidman a mai fost recompensată și cu un Glob de Aur și un premiu BAFTA.

Pe lângă talentul pentru actorie, Nicole Kidman mai are și alte „înzestrări” pentru care este mai puțin cunoscută. O pasiune ascunsă ar fi apetitul pentru insecte. Actrița chiar a demonstrat cât de gustoase pot fi insectele într-o filmare pentru publicația Vanity Fair, în 2018.

„Talentele” mai puțin cunoscute ale lui Nicole Kidman

Îmbrăcată foarte elegant, cu un decor pe măsură în spatele său, Kidman a consumat mai multe tipuri de insecte. Actrița a mâncat niște greieri, câțiva viermi cu gust de „fructe, dar și larve albastre vii. Australianca a ținut să menționeze că „două miliarde de oameni din lume mănâncă insecte, iar eu sunt doar unul dintre ei”.

Nicole Kidman și Tom Cruise, o relație plină de controverse

Totodată, Nicole Kidman a avut o relație celebră, însă controversată cu actorul Tom Cruise. Cei doi s-au căsătorit în 1990, după ce s-au cunoscut pe platourile de filmare pentru „Days of Thunder”. Căsnicia s-a sfârșit după 10 ani, timp în care perechea a adoptat și doi copii. Kidman și Cruise au divorțat în 2001, iar în prezent actrița este căsătorită cu muzicianul Keith Urban. Cei doi au două fiice împreună.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Problema pe care o are actriţa Emilia Clarke după rolul său din ”Game of Thrones”

Colaborare neaşteptată între Angelina Jolie şi Microsoft. Ce va avea de făcut actriţa

Mai multe actriţe s-au ”bătut” în izolare, iar clipul a devenit viral – VIDEO

Mărturisirile Ritei Wilson despre efectele ”extreme” ale tratamentului pentru coronavirus: Nu doream să fiu atinsă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase