Home » Cultură » Serialul „Familia Simpson” renunţă la mai mulți actori care au făcut personajele din Springfield celebre

Serialul „Familia Simpson” renunţă la mai mulți actori care au făcut personajele din Springfield celebre

Serialul „Familia Simpson” renunţă la mai mulți actori care au făcut personajele din Springfield celebre
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 30.06.2020

Serialul „Familia Simpson” nu va mai folosi actori albi pentru a interpreta vocile personajelor care nu sunt albe. Hank Azaria, actorul alb care a interpretat personajul Apu, a anunţat că se desparte de personajul său indian.

Printre actorii care se despart din acelaşi motiv de personajele cărora le-au dat voce se numără Jenny Slate, din Big Mouth, Kristin Bell, din Central Park dar şi Mike Henry, după ce a interpretat timp de două decenii vocea lui Cleveland, din Family Guy.

Şi alte producţii pentru televiziune au anunţat măsuri asemănătoare, potrivit Mediafax.

De ce renunță producătorii serialului la actori

Măsura se numără printre reacțiile recente care au urmat protestelor declanșate de moartea lui George Floyd, un cetăţean de culoare, neînarmat, arestat pentru suspiciunea de fals şi pus la pământ de poliţiştii din Minneapolis.

Decesul americanului, de pe 25 mai, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare în majoritatea oraşelor din Statele Unite şi la relansarea mişcării Black Lives Matter.

Protestele cu privire la folosirea excesivă a forţei de către poliţişti s-au întins pe tot teritoriul Statelor Unite, în Minneapolis, Denver, Los Angeles, Louisville şi Columbus, după moartea lui Floyd.

Urmările protestelor declanșate de moartea lui George Floyd

„Pe aripile vântului”, film premiat cu 8 Oscaruri, a fost scos recent de pe platforma de streaming HBO Max. Pelicula a fost reintrodusă după ce serviciul de streaming a inclus un prolog de 4 minute în care se vorbeşte despre temele problematice ale filmului.

Filmul a fost mereu criticat de o parte a societăţii americane pentru modul în care prezintă sclavii şi pentru că a romanţat sclavia şi războiul civil. Cu toate acestea, Hattie McDaniel a devenit prima actriţă de culoare premiată cu Oscar pentru rolul lui Mammy, sclava de casă a familiei O’Hara care deţinea plantaţia Tara.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase