Home » Cultură » Leonard Cohen, comemorat printr-un mod inedit: Viața artistului a fost gravată în lemn

Leonard Cohen, comemorat printr-un mod inedit: Viața artistului a fost gravată în lemn

Leonard Cohen, comemorat printr-un mod inedit: Viața artistului a fost gravată în lemn
Sursa foto: Baggio/ Wikimedia
Publicat: 10.11.2020

La 4 ani de la moartea sa, Leonard Cohen este comemorat printr-o biografie unică. Povestea vieţii sale a fost gravată în lemn de artistul canadian George Walker, câte o pagină pentru fiecare an din viaţa muzicianului.

Leonard Cohen are parte de o biografie unică. Viaţa lui a fost gravată în lemn de artistul şi profesorul George A. Walker din Toronto. Acesta a folosit 82 de imagini gravate pentru a ilustra cei 82 de ani de viaţă ale muzicianului şi poetului canadian.

„E mai degrabă un film mut”

„E mai degrabă un film mut decât un text narativ”, spune autorul, care a lansat prima dată cartea Leonard Cohen: A Woodcut Biography în 2014, la aniversarea de 80 de ani a lui Cohen.

Acum, el a dus povestea până la capăt, până la finalul vieţii muzicianului. Pentru că a gravat în arţar canadian, cu instrumente mai fine şi mai precise decât cele folosite în mod obişnuit pentru scobitul în lemn, lui Walker i-a luat 2 ani şi jumătate să termine cartea.

„Când faci ceea ce iubeşti, e un alt fel de muncă”

„A fost multă muncă, dar când faci ceea ce iubeşti, e un alt fel de muncă. E meditativă, e imersivă”, spune el, potrivit Mediafax.

Pe 7 noiembrie s-au împlinit 4 ani de la moartea lui Cohen iar fanii au trecut ca-n fiecare an prin faţa casei sale din Montreal să-i aducă un omagiu celui mai important poet şi muzician din oraş.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase