Home » D:News » Un american a murit după ce a mâncat lemn dulce în fiecare zi timp de trei săptămâni

Un american a murit după ce a mâncat lemn dulce în fiecare zi timp de trei săptămâni

Un american a murit după ce a mâncat lemn dulce în fiecare zi timp de trei săptămâni
Specialiștii explică faptul că consumul excesiv al acestor dulciuri poate aduce unele pericole. Credit foto: Pixabay
Publicat: 04.10.2020

Specialiștii explică faptul că consumul excesiv al acestor dulciuri poate aduce unele pericole.

Un articol medical prezintă modul în care lemnul dulce, un desert clasic a dus la moartea unui bărbat de 54 de ani din Massachusetts. Când acesta a ajuns la spital, el nu răspundea la stimulii externi în urma unui stop cardiac. Autorii notează faptul că acea zi starea bărbatului nu era ieșită din comun până când s-a prăbușit tremurând la pământ într-un restaurant fast-food în jurul orei prânzului.

După ce a fost încercată resuscitarea cardiopulmonară la fața locului, bărbatul a fost mutat la camera de urgență, prezentând un ritm neregulat al inimii, de aproximativ 40 de bătăi pe minut, înainte de a fi intubat. În timpul investigațiilor, analizele au arătat că pacientul prezenta un nivel redus de potasiu, iar istoricul medical al prietenilor și familiei a fost cercetat. Medicii mai explică faptul că bărbatul nu prezenta probleme de sănătate și că simptomele ale nu se regăseau și în cazul celor apropiați, notează IFL Science.

O dietă slabă și un consum exagerat de dulciuri

Medicii au descoperit că bărbatul avea o dietă dezechilibrată și putea să consume chiar mai multe pachete de bomboane pe zi. În plus, el a schimbat tipul de bomboane pe care le consuma cu doar trei săptămâni înainte de incident, trecând de la bomboanele moi cu aromă de fructe, lemn dulce roșu, la aromă de lemn dulce negru. Astfel, medicii au descoperit un indiciu cu privire la ceea ce i-a cauzat starea, mai ales având în vedere niveluri scăzute de potasiu.

Lemnul dulce conține acid glicirizic, care poate provoca modificări ale nivelului de potasiu, perturba electroliții și crește nivelurile de cortizol, ceea ce poate duce la hipertensiune, hipokaliemie, alcaloză metabolică, aritmii fatale și insuficiență renală, toate aceste simptome fiind observate la pacient.

Potrivit Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), pentru persoanele cu vârsta de 40 de ani sau mai mult, consumul a doar 56 grame de lemn dulce negru pe zi timp de cel puțin două săptămâni ar putea duce la spitalizare cu ritm cardiac neregulat sau aritmie. Cu toate acestea, moartea bărbatului a fost în mod clar un caz extrem.

„Scopurile îngrijirii au fost discutate cu familia sa, care a refuzat terapia de substituție renală, iar pacientul a fost ulterior trecut la îngrijirile paliative (n.r. de gestionare a durerii), au scris medicii în articol. Aceștia mai explică și faptul că bărbatul a murit la 32 de ore de la prezentarea la camera de gardă.

Studiul a fost publicat în  New England Journal of Medicine.

Citește și:

Caz medical neobișnuit. Un adolescent s-a prezentat la spital din cauza unui ac de croitorie care i-a intrat în inimă

Caz medical alarmant: Ce se poate întâmpla în timpul unei supradoze de cofeină

Caz medical neobişnuit: unei femei îi creşte păr din gingii

Caz medical neobişnuit: degetele unei femei se micşorează din cauza unei afecţiuni rare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase