Home » Cultură » Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu revine pe scenă: Cum poate fi urmărit concertul

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu revine pe scenă: Cum poate fi urmărit concertul

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu revine pe scenă: Cum poate fi urmărit concertul
Sursa foto: Filarmonica de Stat Sibiu
Publicat: 11.11.2020

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu revine pe scenă începând din această săptămână, concertul urmând a fi transmis online pe pagina de Facebook, canalul de YouTube și aplicația Filarmonicii de Stat Sibiu, joi 12 noiembrie 2020, cu începere de la ora 19.

Programul cuprinde compoziții semnate de J.Haydn și F.Danzi. La pupitrul dirijoral se va afla József Horváth iar soliștii serii vor fi Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Florin Greluș (clarinet) și Ovidiu Borz (fagot). József Horváth este dirijor al Operei Maghiare şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. A fost iniţiatorul şi directorul artistic al festivalului comemorativ „Liszt 200”, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011. La Gala Premiilor Operelor Naţionale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”.

Makcim Fernandez-Samodaiev, violoncelist belgian de origine ruso-cubaneză

Violoncelistul belgian de origine ruso-cubaneză Makcim Fernandez-Samodaiev este absolvent al Conservatorului Regal din Anvers, Belgia, cu Diploma în Interpretare Muzicală- Violoncel și Specializare ca “Solist Concertist”. S-a stabilit la Sibiu in 2015, când a devenit solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Florin Greluș și Ovidiu Borz

Florin Greluș și-a desăvârșit studiile muzicale la Liceul de Artă din Cluj Napoca, la Liceul Pedagogic din Tg-Mureș, profil muzică și la Conservatorul de Muzica ,,Ciprian Porumbescu” din București. În prezent este Solist Instrumentist și Șef de partidă clariet al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, potrivit Mediafax.

Ovidiu Borz a început studiul fagotului la vârsta de 11 ani la Liceul de Artă din orașul natal, Oradea și s-a perfecționat la Academia de Muzica ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. În prezent este artist instrumentist al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase