Home » Cultură » Serpent D’Océan, uriașul schelet de șarpe rămas blocat pe malul râului Loara din Franța

Serpent D’Océan, uriașul schelet de șarpe rămas blocat pe malul râului Loara din Franța

Serpent D’Océan, uriașul schelet de șarpe rămas blocat pe malul râului Loara din Franța
Sursa foto: Yves LC/ Wikimedia
Publicat: 16.01.2021

Rămasă într-o continuă stare de descompunere pe malul francez al Saint-Brevin-les-Pins, această sculptură masivă de metal este o priveliște terifiantă cu un mesaj ecologic.

Bestia este așezată într-o poziție care imită ondulațiile șerpilor, în ciuda faptului că este alcătuită din nimic mai mult decât oase, astfel creând un aspect neliniștitor al scheletului din metal.

Intitulată Serpent D’Océan, sculptura a fost dezvăluită în 2012 ca parte din expoziția de artă Estuaire care invită artiști internaționali să creeze sculpturi la scară largă folosind mediul ce înconjoară râul Loara între Nantes și Saint-Nazaire.

GALERIE FOTO

Creatura aparține artistului Huang Yong Ping, care a folosit iconografia dragonilor mitologici din China pentru a produce „monstrul” de peste 120 de metri lungime.

Nostalgie pentru mediul înconjurător

Mesajul din spatele operei de artă pare să fie unul de nostalgie pentru mediul înconjurător, ca și cum modul în care omul se comportă cu oceanele lumii pur și simplu ucide tot ce trăiește în lumea subacvatică. Fără îndoială, șarpele trezește uimirea și imaginația celor care îl vizitează.

Mai mult, îndoiturile sculpturii seamănă cu podul Saint-Nazaire aflat în apropiere, astfel făcând legătura între cele două creații și progresul modern despre care pare să avertizeze. Indiferent de modul în care opera de artă este interpretată, șarpele este cu siguranță înfricoșător, potrivit Atlas Obscura.

Fantezia, arta și groaza nu au fost niciodată atât de bine împletite

Având în vedere locul în care este situată, sculptura Serpent D’Océan poate fi văzută uneori ca o creatură vie ce iese din ocean sau ca un schelet deasupra valurilor, în funcție de nivelul mareei. În ciuda valurilor schimbătoare, s-ar părea că fantezia, arta și groaza nu au fost niciodată atât de bine împletite.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Accident spectaculos: Un tren a deraiat și a rămas suspendat la 10 metri înălțime, în sculptura unei balene

Sculptura care dezvăluie cât de sănătoasă este Marea Barieră de Corali

Parthenonul din Atena, un templu construit ca o sculptură

Sculptura vie. Pădurea care creşte în mijlocul unui stadion de fotbal din Austria

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase