Home » Cultură » Ceasuri de colecție, între care unul realizat pentru actorul Arnold Schwarzenegger, scoase la licitație

Ceasuri de colecție, între care unul realizat pentru actorul Arnold Schwarzenegger, scoase la licitație

Publicat: 19.12.2020
Ceasuri de colecție, între care unul realizat pentru actorul Arnold Schwarzenegger, scoase la licitație
Ceas Audemars Piguet Royal Oak Offshore, ediție limitată pentru Arnold Schwarzenegger, din aur, de mână, bărbătesc. Sursa foto: Artmark

Ceasul Royal Oak Offshore realizat în ediție limitată Arnold Schwarzenegger este scos la licitație în 22 decembrie, alături de alte ceasuri de colecție. Ceasul fostului guvernator are un preț de pornire de 19.000 de euro. „Minunea” colecției este o clepsidră care folosește diamante.

Este cunoscut faptul că actorul și fostul guvernator al Californiei s-a identificat cu brandul Audermas Piguet, care producea în epocă modele supradimensionate, alegând să poarte modele care unesc trăsăturile sport cu cele ale eleganței. Exemplarul legendar din aur, din licitația din 22 decembrie, are un preț de pornire de 19.000 de euro, o valoare conservatoare raportat la prețul de listă de 38.000 de euro, anunță Artmark.

„Nu aduce anul câtă valoare aduce ceasul ediție limitată Arnold Schwarzenegger ultimei licitații din 2020 – Licitația de Crăciun a unei colecții de ceasuri!”, potrivit sursei citate.

O colecție de 151 de ceasuri rare, vintage sau contemporane

La licitație este scoasă o colecție de 151 de ceasuri rare, ediții limitate, vintage sau contemporane, în săptămâna Crăciunului, marți, pe 22 decembrie.

„Piesele de colecție sunt semnate de cele mai renumite branduri la nivel mondial, râvnite de colecționarii din întreaga lume – Rolex, Patek Philippe, Audermas Piguet, Ulysse Nardin sau Zenith”, scriu cei de la Artmark într-un comunciat de presă.

Un alt exemplar remarcabil al colecției de ceasuri licitate este dublul tourbillon produs de Roger Dubuis, un exemplar cum nu s-a mai întâlnit în piața orologeriei din România, Roger Dubuis Excalibur Double Tourbillon Retrograde – în premieră pentru colecționarii și iubitorii de ceasuri complicate din țara noastră. Ceasul are un preț de pornire de 34.000 de euro în licitație, este o mașină de sincronizare extrem de complexă realizată de cei mai buni artizani ce lucrează astăzi în domeniul ceasornicăriei.

Minunea colecției de ceasuri

„Adevărata minune” a licitației colecției de ceasuri este clepsidra De Beers cu diamante – Starbust Diamonds, realizată în anul 2000 de compania De Beers, una dintre cele mai mari companii de extracție de diamante din lume, fondată de Cecil Rhodes în 1888. Clepsidra folosește pentru a măsura curgerea timpului 2.000 de diamante, de formă octaedrică, cântărind 36 de carate, potrivit Mediafax.

Toate exemplarele exclusiviste din cadrul Licitației de Crăciun a unei colecții de ceasuri sunt însoțite de certificate care atestă autenticitatea acestora și de garanții de bună funcționare de un an.

Întreaga colecție poate fi admirată, începând de luni, 14 decembrie, la Palatul Cesianu-Racoviță, gratuit.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase