Home » Cultură » Cele mai așteptate filme ale anului, din nou amânate

Cele mai așteptate filme ale anului, din nou amânate

Cele mai așteptate filme ale anului, din nou amânate
Publicat: 20.01.2021

O nouă serie de filme programate pentru lansarea în cinematografe în februarie, martie sau aprilie sunt amânate sau vândute serviciilor de streaming, în condițiile în care cazurile de Covid-19 rămân la niveluri ridicate în SUA, relatează Wall Street Journal.

Executivii spun că se așteaptă la o cascadă de reprogramări care se va întinde pînă în vară.

„Morbius”, programat pentru lansare de Sony Pictures Entertainment pe 19 martie, va debuta acum pe 8 octombrie, oferind studioulului o marjă de șapte luni și amânând ceea ce trebuia să fie primul film cu buget generos lansat de la închiderea cinematografelor în martie anul trecut.

Executivii de la Hollywood anticipează că mai multe lansări majore vor fi amînate, inclusiv de două ori întârziatul James Bond „No Time to Die”, planificat în prezent pentru lansare în aprilie, noua adaptare „Cenușăreasa” a studiourilor Sony și prequelul „Omul regelui”, produs de Walt Disney.

Paramount Pictures a programat premiera „Top Gun: Maverick” pe 2 iulie și a spus că nu se așteaptă ca această dată să se schimbe.

Asta anticipează încă câteva luni dureroase pentru un Hollywood care a rescris calendarul de lansare de mai multe ori de când Covid-19 a închis cinematografele în martie.

Doar o treime dintre cinematografele din SUA sunt deschise

Aproximativ o treime din cinematografele din SUA sunt deschise în prezent și multe funcționează cu capacitate redusă. Filmul nr.1 din America din acest weekend, „The Marksman”, al lui Liam Neeson, a câștigat 3 milioane de dolari, în timp ce majoritatea veniturilor din filmul nr. 2, „Wonder Woman 1984”, proveneau din locații drive-in și piețe relativ mici, precum Salt Lake City.

Dacă majoritatea cinematografelor americane rămân închise sau cu capacitate redusă până în mai, ar urma să fie amânate și cele mai mari titluri din vară, inclusiv „Black Widow” de la Disney și „F9” de la Universal Pictures.

Cu cinematografele închise, o serie de lansări au fost vândute către servicii de streaming care sunt ele însele lipsite de programe noi, după luni de oprire a producției din cauza coronavirusului. Filmul biografic „Statele Unite vs. Billie Holiday”, destinat inițial lansării de către Paramount Pictures în februarie, va fi difuzat în schimb pe Hulu, o strategie care îi permite, de asemenea, să fie eligibil pentru nominalizările la premiile Academiei din 2021.

Unele titluri, cum ar fi aventura științifico-fantastică „Războiul de mâine”, cu Chris Pratt în rol principal, sunt vândute către servicii de streaming pentru a evita concurența într-o piață cu titluri întârziate. Filmul, programat inițial pentru luna iulie, s-ar fi confruntat cu titluri mai cunoscute, cum ar fi noul „Top Gun” – precum și cu „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase