Home » Cultură » Un tablou pictat de David Bowie, achiziționat cu 5 dolari, a fost vândut cu un preț surpriză

Un tablou pictat de David Bowie, achiziționat cu 5 dolari, a fost vândut cu un preț surpriză

Publicat: 28.06.2021
Un tablou pictat de David Bowie, achiziționat cu 5 dolari, a fost vândut cu un preț surpriză
Credit foto: Profimedia

O pictură realizată de starul rock David Bowie s-a vândut cu aproape 88.000 de dolari la o licitație de artă online, în condițiile în care posesorul a cumpărat-o pentru câțiva dolari la un centru de donații din Ontario, relatează CNN.

Portretul, intitulat „DHead XLVI”, face parte dintr-o serie de 47 de lucrări pe care Bowie le-a creat între 1995 și 1997, potrivit lui Rob Cowley, președintele Cowley Abbott, care s-a ocupat de licitație.

Piesa are semnătura distinctivă a lui Bowie pe spatele pânzei, împreună cu o etichetă care îi poartă numele, data 1997 și o descriere a picturii.

Un preț neașteptat

Experții se așteptau ca pictura să aducă aproximativ 9.000 – 12.000 de dolari canadieni (7.300 – 9.700 dolari), dar a depășit acest preț din prima zi, ajungând în cele din urmă la un preț final de vânzare de peste 108.000 de dolari canadieni (88.000 dolari).

Credit foto: Profimedia

Înaintea licitației, Cowley a declarat pentru CNN că vânzătorul a plătit 5 dolari canadieni (puțin peste 4 dolari) pentru pictură vara trecută la un centru de donații din South River, în apropiere de Toronto.

Persoana nu este un colecționar de artă, ci doar i-a plăcut pictura, a spus Cowley.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase