Home » Cultură » România sălbatică, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiecții speciale prin țară în luna august

România sălbatică, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiecții speciale prin țară în luna august

România sălbatică, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiecții speciale prin țară în luna august
Premiera mondială România Sălbatică / Credit foto: TIFF 2021, Nicu Cherciu
Publicat: 04.08.2021

România sălbatică a avut pe 30 iulie premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) unde a fost laureat cu Premiul publicului.

Documentarul realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la ediția aniversară a festivalului – la cele patru proiecții incluse în program au participat, în total, peste 3.500 de spectatori, premiera fiind sold-out cu câteva zile înainte de proiecție. 

Spune tot faptul că cei din sală au gândit ce am gândit și noi și anume că filmul acesta poate fi iubit așa cum ne-am simțit și noi iubiți de natură atunci când l-am filmat.”, a declarat Dan Dinu la Gala de decernare a premiilor TIFF.

„Sperăm că România sălbatică s-a ridicat la nivelul așteptărilor, mulțumim festivalului pentru această experiență unică și tuturor oamenilor care s-au implicat în acest proiect, sperăm să ne revedem și cu alte asemenea ocazii”, a completat Cosmin Dumitrache. Puteți urmări aici momentul complet al decernării Premiului publicului.

Un film documentar complex

Povestea celui mai amplu, complex și original proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurcan, fiind îndelung aclamată de publicul care a avut șansa de a vedea pelicula.

Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârșită care a urcat pe scena de la TIFF pentru un moment cu adevărat autentic în cadrul Galei de Închidere, ilustrat cu imagini din film – îl puteți urmări aici.

Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania, a fost cel care a introdus filmul publicului din Piața Unirii în seara premierei:

Cred că acest film reușește să facă pentru România ceea ce nu au reușit numeroase campanii de promovare finanțate de Guvern să facă. Acest film, produsul a 10 ani de muncă susținută, și despre care cred cu tărie că va fi evenimentul cinematografic al anului, ne arată că încă mai avem pentru ce lupta, ne îndeamnă la conștientizare și responsabilitate, precum și la o informare corectă despre ceea ce se întâmplă cu natura noastră.”.

România sălbatică se va lansa în cinematografe în septembrie

România sălbatică se va lansa în cinematografele din întreaga țară în a doua parte a lunii septembrie, însă va ajunge încă din luna august în mai multe orașe din țară, în cadrul mai multor proiecții speciale, în prezența echipei. Prima de acest fel va fi în cadrul deschiderii TIFF Sibiu, pe 5 august, în Muzeul în aer liber, de la ora 21:45. Biletele au fost deja puse în vânzare.

De la Sibiu, echipa filmului va pleca direct spre Făgăraș Fest, organizat de Fundația Propak și Conservationa Carpathia. Documentarul, care a beneficiat de ajutorul administrațiilor de parcuri naționale și naturale, al RNP Romsilva și a multor ONG-uri de mediu, va putea fi văzut aici în aer liber pe 6 august, de la ora 20:00.

Un alt eveniment important în cadrul căruia România sălbatică va fi prezentă la întâlnirea cu publicul cinefil este închiderea celei de-a 12-a ediții a Serilor Filmului Românesc de la Iași, pe 15 august, de la 20:30, în Piața Unirii.

Tot în aer liber va putea fi urmărit documentarul care a impresionat cinefilii și iubitorii de natură deopotrivă și pe 18 august, la Zabola, în atmosfera autentică a Domeniilor Mikes (Zabola Estate). De acolo echipa filmului va pleca la Timișoara, unde va avea loc o proiecție specială în cadrul Caravanei TIFF, la Grădina Capitol, pe 20 august.

România Sălbatică, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din țara noastră, va fi distribuit din toamnă în cinematografele din întreaga țară de Transilvania Film. Mai multe detalii despre alte evenimente speciale în care filmul va putea fi urmărit vor fi anunțate în curând.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase