Home » Cultură » Studio de film pentru Amazon și Netflix, în Marea Britanie

Studio de film pentru Amazon și Netflix, în Marea Britanie

Studio de film pentru Amazon și Netflix, în Marea Britanie
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 23.08.2021

Un uriaș studio de film nou urmează să fie construit chiar în afara Londrei, ca parte a efortului de a tenta companiile de straming Amazon și Netflix să producă mai multe blockbustere în Marea Britanie, scrie CNBC.

Dezvoltarea, care trebuie să primească autorizația de construire, este finanțată de Blackstone Real Estate Partners și Hudson Pacific Properties.

Companiile au plătit 120 de milioane de lire sterline (167 milioane de dolari) pentru 30 km nord de capitală. Investitorii intenționează să cheltuiască în total aproximativ 700 de milioane de lire sterline pentru dezvoltare.

Blackstone și Hudson Pacific dețin deja, în California, Sunset Studios.

Noul „campus” de televiziune și film este văzut ca o extindere a Sunset Studios, care are trei locații în Hollywood. „Fresh Prince of Bel-Air” a fost filmat la Sunset Studios, la fel ca filme precum „La La Land”, „Karate Kid” și „Zoolander”.

„Suntem încântați să ne extindem platforma Sunset Studios din Marea Britanie, un hub global pentru producția de film și televiziune”, a declarat Victor Coleman, președinte și CEO al Hudson Pacific, într-un comunicat.

Mai mare decât cele unde a început franciza James Bond

Site-ul va fi mai mare decât cunoscutele Pinewood Studios din Marea Britanie, unde a început franciza James Bond în anii 1960.

Firmele spun că facilitatea va crea peste 4.500 de locuri de muncă pentru Broxbourne și zona înconjurătoare, contribuind în același timp cu peste 300 de milioane de lire sterline la economia locală.

Regatul Unit se situează printre principalele piețe producătoare de filme din lume, dar rămâne în urma Hollywoodului și a Bollywoodului din India. În 2020, suma cheltuită pentru producția de film și televiziune de vârf din Marea Britanie a ajuns la 2,84 miliarde de lire sterline, o scădere de 21% față de nivelul anului 2019, potrivit British Film Institute.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase