Home » Cultură » Peste 800 de artefacte dacice și romane, transportate de la București la Madrid cu un avion militar

Peste 800 de artefacte dacice și romane, transportate de la București la Madrid cu un avion militar

Peste 800 de artefacte dacice și romane, transportate de la București la Madrid cu un avion militar
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.08.2021

Un număr de 835 de exponate excepționale din colecțiile a 39 de muzee din România vor fi transportate de la București la Madrid cu o aeronavă militară. În capitala Spaniei va avea loc o expoziție despre „rădăcinile dacice și romane” ale poporului român.

Transportul special va avea loc duminică și se va face cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. Artefactele vor fi prezentate în cadrul expoziției „Tezaure arheologice din România-rădăcinile dacice și romane”.

Expoziția are 835 de exponate excepționale din colecțiile a 39 de muzee din România. Aceasta va fi deschisă pentru public la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziție cu artefacte dacice și romane

La încărcarea exponatelor în aeronavă vor asista reprezentanți ai Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale și Muzeului Național de Istorie a României. Aeronava va pleca duminică de la aeroportul Otopeni, potrivit Mediafax.

Evenimentul cultural din Madrid, expoziția cu artefacte dacice și romane care are loc din 30 septembrie și până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, este organizat sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, și face parte din Programul de diplomație publică și culturală dedicat aniversării, în anul 2021, a 140 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase