Home » Cultură » Un desen semnat de Vincent van Gogh, recent descoperit, a fost expus la un muzeu din Amsterdam

Un desen semnat de Vincent van Gogh, recent descoperit, a fost expus la un muzeu din Amsterdam

Publicat: 22.09.2021

A fost descoperit un desen al lui Vincent van Gogh, care înfățișează un bătrân epuizat, a confirmat un muzeu dedicat artistului.

„Study for Worn Out” a fost desenat la începutul carierei artistului în 1882, a declarat Muzeul Van Gogh, potrivit BBC.

Schița se află într-o colecție a unei familii olandeze de mai bine de un secol și a fost expusă pentru prima dată la muzeul din Amsterdam.

Publicul va putea admira desenul până pe 2 ianuarie 2022, înainte de a fi înapoiat colecționarului, care a dorit să rămână anonim.

Desenul nu a mai fost văzut nicăieri

Micul desen în creion, semnat „Vincent”, înfățișează un muncitor în vârstă îmbrăcat în vestă, pantaloni și cizme, așezat pe un scaun de lemn și care își sprijină capul în mâini.

„Acest desen nu a mai fost văzut nicăieri. Este pentru prima dată când este expus public”, a precizat Teio Meedendorp, cercetător principal la Muzeul Van Gogh, adăugând că este imposibil de spus cât valorează.

Van Gogh pare să-l fi folosit ca bază pentru o versiune ușor diferită a desenului pe care l-a preferat și care se află în prezent în colecția muzeului, cu titlul „Worn Out.”

Artistul a realizat „Study for Worn Out” atunci când locuia la Haga și încă învăța să deseneze la aproximativ 29 de ani. Experții spun că oferă o perspectivă excepțională asupra procesului de creație al lui van Gogh de la acea vreme.

„Este destul de rar ca o nouă descoperire să îi fie atribuită lui van Gogh. Suntem mândri să putem arăta vizitatorilor acest desen și povestea sa”, a afirmat Emilie Gordenker, directoarea muzeului.

Proprietarul operei a cerut muzeului să stabilească dacă desenul îi aparține lui van Gogh.

„În termeni stilistici, se potrivește perfect cu numeroasele studii de figură pe care le cunoaștem din perioada lui van Gogh în Haga și legătura cu „Worn Out” este evidentă,” a precizat Meedendorp.

Citește și: 

Experții au descoperit motivul pentru care Vincent van Gogh suferea de „delir”

Locul în care Vincent van Gogh ar fi pictat ultimul său tablou a fost găsit

Misterul celebrului autoportret al lui Vincent van Gogh, rezolvat după zeci de ani

Arma cu care s-ar fi împuşcat Van Gogh, vândută la licitaţie cu un preţ de aproape trei ori mai mare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase