Home » Cultură » Squid Game, cel mai de succes serial la debut de pe Netflix

Squid Game, cel mai de succes serial la debut de pe Netflix

Publicat: 14.10.2021

Serialul „Squid Game” („Jocul Calamarului”), o dramă fictivă realizată în Coreea de Sud, este cel mai de succes serial la debut de pe Netflix. Anunțul a fost făcut în exclusivitate de companie pentru CNN.

Seria distopică, în care concurenții, care au mare nevoie de bani, joacă jocuri pentru copii mortale pentru a câștiga premii în bani, a fost vizionată de pe 111 milioane de conturi de la debutul pe Netflix, pe 17 septembrie.

Spre comparație, Netflix a anunțat la începutul acestui an că serialul „Bridgerton” a fost urmărit de pe 82 de milioane de conturi, în primele 28 de zile de la debutulul ce a avut loc de Crăciun. „Squid Game” a depășit acel număr într-un timp mai scurt.

„Jocul Calamarului” este numărul 1 în Top 10 pe platforma Netflix din 94 de țări din întreaga lume. Este primul serial produs în Coreea de Sud care a ajuns pe locul 1 pe platformă în Statele Unite.

Squid Game, un fenomen al culturii populare

CNN precizează că aceste cifre privind popularitatea serialului provin exclusiv de la Netflix și nu au fost verificate de surse externe. De asemenea, 111 milioane de conturi nu înseamnă că toată lumea a urmărit serialul de la început până la sfârșit. Se bazează pe sistemul metric al conturilor Netflix care contabilizează vizionarea a cel puțin două minute dintr-un episod.

La fel ca multe seriale de streaming de top, „Squid Game” a devenit un fenomen al culturii populare. Seria a generat meme și chiar idei de costume de Halloween.

Netflix are 209 de milioane de abonați, iar compania a lucrat pentru a ajunge la audiențe la scară globală.

„Când am început să investim în seriale și filme coreene, în 2015, am știut că vrem să facem povești de talie mondială pentru fanii de bază ai conținutului K din Asia și din lume”, a declarat Minyoung Kim, vicepreședintele de conținut al Netflix pentru Asia Pacific , cu excepția Indiei. „Astăzi, Squid Game a întrecut cele mai sălbatice vise ale noastre”, a mai declarat Kim pentru CNN.

Vă recomandăm să citiți și:

Lucrătorii sexuali, nemulţumiţi de un serial Netflix

Un serial Netflix, asociat cu risc de sinucidere în rândul adolescenţilor

Soarta personajelor dintr-un serial Netflix va putea fi decisă de public

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase