Home » Cultură » „Spider-Man: No Way Home”, al treilea cel mai bun debut din istoria cinematografiei

„Spider-Man: No Way Home”, al treilea cel mai bun debut din istoria cinematografiei

Publicat: 21.12.2021
„Spider-Man: No Way Home”, al treilea cel mai bun debut din istoria cinematografiei
Sursa foto: Profimedia

„Spider-Man: No Way Home” a spulberat recordurile de încasări din perioada pandemiei în acest weekend, cu vânzări de bilete de 253 de milioane de dolari.

Nu numai că acesta este cel mai bun debut de film din 2021, dar este a treia cea mai bună deschidere din toate timpurile, după „Avengers: Endgame” și „Avengers: Infinity War”, relatează CNBC.

„No Way Home” de la Marvel nu se află la mare distanță de „Infinity War”, care a încasat 257,6 milioane de dolari în 2018. „Avengers: Endgame” este filmul cu cele mai mari încasări la deschidere din toate timpurile, cu 357,1 milioane de dolari, potrivit datelor Comscore.

La nivel internațional, „No Way Home” a obținut 334,2 milioane de dolari din 60 de piețe, ceea ce a dus la încasări globale de 587,2 milioane de dolari, a treia cea mai mare valoare din toate timpurile.

Un moment istoric în box office

Aproximativ 20 de milioane de persoane sunt așteptate să vadă „Spider-Man: No Way Home”, potrivit lui Steve Buck, directorul de strategie al EntTelligence, o firmă de cercetare. Aceasta reprezintă mai mulți spectatori decât fiecare meci de acasă în timpul unui sezon al Ligii Naționale de Fotbal, a spus el.

„Trăim un moment istoric în box office și un moment la care se va face referire în anii următori”, a declarat Paul Dergarabedian, analist senior de media la Comscore. „‘No Way Home’ a preluat conducerea cinematografelor din întreaga lume și a captivat un public dornic de genul de distracție cinematografică pură, de evadare, pe care numai mediul cinematografului o poate oferi.”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase