Home » Cultură » Superpovești din București, ediția a II-a. Copiii rescriu legendele Capitalei

Superpovești din București, ediția a II-a. Copiii rescriu legendele Capitalei

Superpovești din București, ediția a II-a. Copiii rescriu legendele Capitalei
Credit foto: Superpovești din București
Publicat: 27.01.2022

A debutat a doua ediție a Superpoveștilor din București, evenimentul cu ajutorul căruia copiii din Capitală rescriu legendele orașului, a anunțat Ministerul Culurii.

Potrivit unui comunicat al ministerului, copiii și adolescenții din Capitală sau cei care învață în București sunt invitați să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, în cadrul școlii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le „vâneze” în documentele și materialele din spațiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în povești.

Cele mai bune povești, publicate într-un volum colectiv

În perioada 15 august – 4 septembrie 2022, copiii și adolescenții cu vârste între 8 și 18 ani, împărțiți în trei mari categorii de vârstă, sunt așteptați să trimită poveștile lor către organizatori. Un juriu va evalua poveștile, iar câștigătorii vor fi anunțați pe data de 19 septembrie 2022.

Cele mai bune povești vor fi publicate într-un volum colectiv, care va fi lansat în luna decembrie a acestui an. Participarea copiilor la concurs este gratuită.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase