Home » Cultură » Anchetă la Teatrul Național București după distribuirea neautorizată a unei publicații de „propagandă”

Anchetă la Teatrul Național București după distribuirea neautorizată a unei publicații de „propagandă”

Anchetă la Teatrul Național București după distribuirea neautorizată a unei publicații de „propagandă”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.03.2022

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu anunță o anchetă internă la Teatrul Național București după distribuirea neautorizată în sala Studio a unei publicații.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB.

Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav.

„O publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană”

„Nu putem tolera ca o instituție-simbol de cultură a României (și nicio instituție a Ministerului Culturii) să devină spațiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conținutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”, a transmis Ministrul Culturii, citat de Mediafax.

Deputatul USR Iulian Bulai anunța anterior că 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit la Sala Studio câte un exemplar „dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană”, în deschiderea spectacolului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase