Home » Cultură » Concert extraordinar la Biserica Neagră din Brașov, de Ziua Europei

Concert extraordinar la Biserica Neagră din Brașov, de Ziua Europei

Concert extraordinar la Biserica Neagră din Brașov, de Ziua Europei
Credit foto: Profimedia
Publicat: 20.04.2022

Un concert extraordinar este programat duminică, 8 mai, de Ziua Europei, în Biserica Neagră din Brașov.

Biserica Neagră va găzdui duminică, 8 mai, Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei, susținut de Corul Bach al Bisericii Negre și Ansamblul Crescendo din Paris.

Vor fi interpretate lucrări de Franz Liszt, Felix Mendelssohn Bartholdy, Gabriel Fauré și Marțian Negrea sub conducerea muzicală a maestrului Christian Ciuca.

Soliști vor fi soprana Melinda Samson (Sibiu) și baritonul Dmytro Rusyniak (Odessa), iar la orgă va cânta Steffen Schlandt.

Încasările obținute în urma concertului vor fi donate

„La Paris, la începutul lui aprilie, în bazilica Sainte-Clotilde, cele două coruri au oferit deja această experiență muzicală inedită publicului francez, iar acum muzicienii se vor reuni la Brașov pentru publicul român”, transmit organizatorii.

Concertul este sprijinit de către Institutul Cultural Român, Institutul Francez din România, Alianța franceză Brașov și Agenția Consulară a Franței la Braşov.

Încasările obținute în urma concertului vor fi donate Centrului Comunitar de primire refugiați, care este administrat de municipalitatea brașoveană împreună cu o serie de organizații cu experiență în activitățile cu migranții.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase