Home » Cultură » Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2023 nu sunt deloc optimiste

Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2023 nu sunt deloc optimiste

Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2023 nu sunt deloc optimiste
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02.01.2023

A sosit acel moment din an în care organizațiile de presă publică liste lungi cu previziunile lui Nostradamus pentru următoarele luni.

Anul trecut, previziunile au inclus totul de la foamete și oameni care se hrănesc cu alți oameni până la revoluția roboților și dispariția omenirii. Ei bine, cumva am reușit să evităm acele evenimente devastatoare, însă nu ar trebui să răsuflăm ușurați încă. Anul acesta vom avea parte de toate evenimentele care nu s-au materializat în anul trecut, un așa-zis dezastru pe Marte și… Antihristul.

Unele publicații au susținut că Nostradamus a prevăzut venirea Antihristului cândva în jurul anului 2023, care apoi va declara război necredincioșilor.

„Lumina de pe Marte care se va stinge”

„Antihristul anihilează curând pe cei trei. Războiul lui va dura 27 de ani. Necredincioșii sunt morți, captivi sau exilați. Pământul va fi acoperit de sânge, cadavre umane, apă și grindină roșie”. The New York Post a relatat că această predicție ar putea avea legătură cu Vladimir Putin, publicația americană încercând din răsputeri să asocieze evenimente globale cu spusele lui Nostradamus.

Printre previziunile mai ciudate ale lui Nostradamus se numără și „lumina de pe Marte care se va stinge”. Unii au sugerat că asta înseamnă mai degrabă că o misiune marțiană va eșua, decât că Nostradamus a prezis existența marțienilor, a unei rețele electrice pe Planeta Roșie sau a unei pene de curent pe Marte.

„Un edificiu regal” lovit de un asteroid și cuprins de flăcări

Unele publicații au relatat că Nostradamus a prezis că Palatul Buckingham va fi lovit de un asteroid și va fi cuprins de flăcări. Acel pasaj, scris cu mult timp înainte ca Palatul Buckingham să fie construit, face referire doar la un „foc ceresc [care cuprinde] un edificiu regal”, așadar nicio referire directă la familia regală britanică.

Un alt pasaj arată că prețurile alimentelor cresc atât de mult încât oamenii ajung să se mănânce între ei. „Mierea va costa mai mult decât ceara de lumânări. Așa de crescut va fi prețul grâului, încât omul va fi stârnit să-și mănânce aproapele în disperare”. Aceasta previziune a fost valabilă și anul trecut, însă nu s-a întâmplat. Să sperăm că nu se va întâmpla nici în 2023.

Până la urmă, ce a prezis, de fapt, Nostradamus? Ca de obicei, răspunsul este „un mare nimic”.

Nostradamus se pricepea mai degrabă la „postviziuni”

Cei care au citit destule pasaje de la Nostradamus, vor ști deja că francezul se pricepea mai degrabă la „postviziuni”, adică conceperea de mai multe previziuni care pot fi asociate cu diverse evenimente globale după ce acestea s-au întâmplat deja, arată IFLScience.

Există un motiv clar și simplu pentru care Nostradamus nu a putut să ne avertizeze că, în 2022, un flăcău pe nume Putin va aduce disperare și durere: viitorul nu poate fi prezis. Însă, Nostradamus a scris câteva rânduri vagi despre un instigator la război, iar unii oameni pot spune „ah, probabil se referea la Putin”.

Spre exemplu, un alt pasaj este considerat de mulți a fi o predicție pentru ascensiunea lui Adolf Hitler. „Din adâncurile Europei de Vest, un tânăr copil născut de oameni sărăci va seduce cu graiul său o mare mulțime; faima sa va crește până în ținuturile de Est”.

Așadar, ce a prezis, de fapt, Nostradamus pentru anul 2023?

Lăsând la o parte faptul că toții copiii sunt tineri, poate veți observa că acest pasaj ar putea face referire la aproape oricine care se pricepe la vorbe și este faimos peste tot în lume. Acestea nu sunt principalele detalii despre Hitler. Veți observa că Nostradamus nu a scris nimic despre Holocaust sau Al Doilea Război Mondial, însă unii oameni au insistat după moartea dictatorului că viața sa a fost prezisă de Nostradamus.

Așadar, ce a prezis, de fapt, Nostradamus pentru anul 2023? Nimic. Dar poate că, peste alți 20 de ani, alți oameni vor fi reușit să găsească asocieri între evenimente viitoare și pasajele menționate mai sus.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Hafez, poetul poeților care te poate ajuta să găsești sensul unei vieți mai bune

Nostradamus, unul dintre cele mai controversate personaje ale istoriei. A fost profet sau şarlatan?

Ce se va întâmpla cu oamenii în viitor? Previziuni pentru anul 1 milion

Povestea lui Carl Sagan și a căutării viețxtraterestre în Univers

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase