Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cea mai vorbită limbă din lume?

Test de cultură generală. Care este cea mai vorbită limbă din lume?

Publicat: 30.03.2023

Limba constituie „coloana vertebrală” a existenței comunitare. De la cele mai rudimentare întrebări legate de supraviețuirea umană până la texte religioase și filosofice complexe, limba este unul dintre cele mai mari instrumente pe care societatea ni le poate oferi pentru a comunica unii cu alții și a înțelege lumea din jurul nostru.

Pe glob există nenumărate dialecte, unele strâns legate între ele, iar altele complet străine.

Instrumentul lingvistic online Babbel raportează că engleza este cea mai vorbită limbă din lume, cu un număr de vorbitori care se va ridica la peste 1,4 miliarde în 2022, potrivit Statistic & Data.

Această cifră combină atât vorbitorii nativi, cât și cei care nu sunt nativi.

Engleza a avut peste 1,4 miliarde de vorbitori în 2022

Cu toate acestea, dacă ne referim doar la vorbitorii nativi, Babbel raportează că, de fapt, chineza – o denumire care include mandarina împreună cu o serie de alte dialecte este limba câștigătoare, cu 1,3 miliarde de vorbitori nativi.

Mandarina însăși este a doua cea mai vorbită limbă din lume.

Statistics & Data raportează că cele mai vorbite limbi din lume, în ordine, sunt: engleză, chineză mandarină, hindi, spaniolă, franceză, bengaleză, arabă modernă, portugheză, rusă.

Ce limbă este ușor de învățat?

Aceasta este o întrebare subiectivă. Diferite limbi funcționează pe seturi variate de caractere, iar anumite limbi sunt mai ușor sau mai greu de învățat în funcție de limba maternă.

Pentru vorbitorii nativi de limba engleză, Babbel raportează că norvegiana este una dintre cele mai ușor de învățat. Ca și engleza, este o limbă germanică, prin urmare, împărtășește o parte din vocabular. Pronunția și gramatica sunt, de asemenea, simple, scrie USA Today.

Alte limbi care ar putea fi mai ușor de învățat pentru vorbitorii de limba engleză includ: suedeza, spaniolă, olandeză, portugheză, indoneziană, italiană, franceză.

Pentru vorbitorii de spaniolă, cele mai ușor de învățat sunt alte limbi romanice, potrivit companiei de software lingvistic Rosetta Stone. Acestea includ franceza, italiana, portugheza, precum și o serie de alte limbi.

Ce limbă este greu de învățat?

Pentru vorbitorii de limba engleză, Babbel raportează chineza mandarină drept una dintre cele mai complicate limbi, având în vedere că nu funcționează pe baza alfabetului latin, iar pronunția reprezintă o provocare pentru mulți vorbitori nativi de limba engleză.

Rosetta Stone raportează că mandarina este, de asemenea, dificil de învățat pentru vorbitorii de spaniolă.

Vă recomandăm să mai citiți și:

De ce unii oameni visează într-o limbă străină?

Test de cultură generală. Ce culoare are limba girafelor?

Cum îi ajută limba să vadă pe nevăzători?

Poți învăța o limbă străină în somn? Răspunsul e surprinzător!

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase