Home » Cultură » Test de cultură generală. Unde se consumă cea mai multă ciocolată?

Test de cultură generală. Unde se consumă cea mai multă ciocolată?

Publicat: 28.04.2023

Unde se consumă cea mai multă ciocolată? Această țară este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători ai desertului adorat pe întreg globul.

Chiar dacă există țări în care se consumă mai multă ciocolată per total decât în Elveția, Elveția este țara în care se consumă cea mai multă ciocolată pe cap de locuitor.

În Elveția, o persoană obișnuită consumă aproximativ 9,9 kilograme de ciocolată în fiecare an. Elveția și-a dezvoltat o reputație puternică în întreaga lume pentru industria sa excepțională de ciocolată. De exemplu, Toblerone, care este o companie elvețiană, este una dintre cele mai recunoscute companii de ciocolată din lume, notează World Population Review.

Având în vedere descendența lungă a companiilor de ciocolată populare din Elveția, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că Elveția consumă o cantitate enormă din acest aliment.

Unde se consumă cea mai multă ciocolată?

După Elveția, și Austria consumă o cantitate enormă de ciocolată. În timp ce un elvețian consumă aproximativ 9,9 kg de ciocolată în fiecare an, un austriac consumă aproximativ 9 kilograme de ciocolată în fiecare an.

Chiar dacă Austria nu are chiar același număr de companii producătoare de ciocolată ca Elveția, este totuși o țară care iubește ciocolata. În plus, având în vedere cât de aproape este Austria de Elveția, nu ar trebui să fie surprinzător că și Austria iubește mult ciocolata.

Alte țări mari consumatoare de ciocolată

Și Statele Unite conțin consumă destul de mult ciocolată în fiecare an. SUA se află în top 10 țări mari consumatoare de ciocolată, o persoană consumând aproximativ 4,5 kg de ciocolată în fiecare an.

Deși Statele Unite nu sunt cunoscute pentru ciocolată de aceeași calitate ca cea din unele țări europene, SUA sunt cunoscute pentru ciocolata Hershey, care este una dintre cele mai recunoscute mărci din lume. În plus, există un parc tematic Hershey pe care oamenii îl vizitează în fiecare an.

Statele Unite importă o cantitate mare de ciocolată de la marile companii europene de ciocolată, inclusiv Toblerone și Lindt.

În ce țară se găsește cea mai populară ciocolată?

Există mai multe țări din lume care produc o cantitate extraordinară de ciocolată în fiecare an și toate aceste țări au mărci de ciocolată foarte populare. De exemplu, orașul Köln este recunoscut la scară largă drept capitala ciocolatei din Germania. Unele dintre cele mai populare mărci de ciocolată din Germania includ Tortchen și Leonidas.

Și Belgia este cunoscută pentru istoria sa impresionantă legată de ciocolată. Una dintre cele mai cunoscute companii de ciocolată din lume, Godiva, are sediul la Bruxelles. Prin urmare, ciocolata belgiană are o mulțime de fani pe tot globul, iar Belgia are reglementări stricte cu privire la modul în care se produce ciocolata.

Nu în ultimul rând, Italia este și ea cunoscută pentru că este unul dintre cei mai mari producători de ciocolată de înaltă calitate din lume. Unele dintre cele mai populare mărci de ciocolată care vin din Italia includ Perugina și Caffarel. Aceste mărci sunt recunoscute universal ca unele dintre cele mai importante mărci de ciocolată de pe Pământ.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum a fost construit Podul Diavolului din Germania, care pare desprins din poveștile cu zâne?

Janet Sobel, pictorița ignorată care l-a influențat pe Jackson Pollock

Primul brevet de invenţie obţinut de un român. Cine a fost Petrache Poenaru

Țesătura florală care a fost interzisă. „Chintzul este al naibii de bun”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase