Home » D:News » Românii au devenit mari iubitori de ciocolată. Câte tone au consumat în 2022?

Românii au devenit mari iubitori de ciocolată. Câte tone au consumat în 2022?

Românii au devenit mari iubitori de ciocolată. Câte tone au consumat în 2022?
Foto: Pixabay
Publicat: 02.03.2023

Consumul de ciocolată premium își menține trendul crescător din ultimii ani, iar România intră în topul țărilor cu cel mai mare consum de ciocolată premium din Europa, conform datelor furnizate de Leonidas Ciocolată Belgiană.

Rețeaua din România a vândut peste 70 de tone de ciocolată in 2022, cu 60% mai mult față de anul precedent.

Leonidas România ocupă locul 6 în Europa, la nivel de vânzări de ciocolată Leonidas, cu o cifră de afaceri de 2.5 milioane de euro în 2022.

Începutul de an a venit cu o creștere a cererilor de praline cu gust de fructe

În ceea ce privește obiceiurile de consum, lunile februarie și martie sunt printre cele mai importante în materie de vânzări. Acest lucru se datorează faptului că tot mai mulți români aleg mărțisoarele dulci în locul celor clasice.

Dacă ne referim la preferințele românilor când vine vorba de ciocolată, lucrurile se schimbă de la an la an. În anii trecuți asocierile clasice precum ciocolata cu lapte şi cremă ganache erau preferate, dar începutul de an a venit cu o creștere a cererilor de praline deosebite, în special cele cu arome fructate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase