Home » Cultură » O pasiune mai puțin cunoscută a lui Mihai Eminescu

O pasiune mai puțin cunoscută a lui Mihai Eminescu

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.06.2023

Lucia Olaru Nenati, unul dintre cei mai cunoscuți eminescologi din România, a fost invitată recent la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

Lucia Olaru Nenati a fost invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, acolo unde a vorbit despre viața lui Eminescu, despre nașterea și moartea poetului, despre muzele sale, dar și despre o pasiune mai puțin cunoscută a lui Eminescu.

„Împreună cu domnul Ioan Cobâlă, el m-a ajutat după ce l-am bătut la cap, am descoperit că Eminescu a și cântat”, a spus scriitoarea.

„Am încercat să găsesc cântecele pe care le cânta Eminescu”

„Știind treaba asta, am încercat să găsesc și cum a cântat, și ce a făcut, dar să văd și care au fost cântecele pe care le cânta Eminescu. Și le-am găsit și le-am înregistrat. Cu ele am străbătut lumea. [… ]La New York a fost o premieră de nu pot să vă spun”, a continuat Lucia Olaru Nenati.

Și-a dedicat întreaga viață studiului operei și vieții eminesciene, a fost director al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani și custode al casei memoriale de la Ipotești.

Scriitoarea s-a născut în data de 20 februarie 1949 la Rădăuți, în Bucovina. A publicat până în prezent 40 cărți de poezie, proză, eseu, literatură pentru copii, cercetare și istorie literară, eminescologie și albume muzicale.

Urmărește AICI podcastul integral ALTCEVA cu Adrian Artene, difuzat sâmbătă, 17 iunie.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Muzele lui Mihai Eminescu și gestul suprem făcut de Veronica Micle după moartea poetului

Moartea lui Mihai Eminescu. A fost sau nu asasinat Luceafărul poeziei românești?

Când s-a născut Mihai Eminescu? „Mai important este să știm că s-a născut și că este al nostru”

Ultima zi din viața lui Mihai Eminescu. Certificatul de deces, semnat de doi analfabeți

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase