Home » Cultură » Test de cultură generală. Cât valorează o statuetă Oscar?

Test de cultură generală. Cât valorează o statuetă Oscar?

Publicat: 26.01.2024

An de an, cele mai bune filme se întrec pentru a primi un premiu Oscar la cel puțin una dintre numeroasele categorii existente. Dar cât valorează o statuetă Oscar?

Cât valorează o statuetă Oscar? Răspunsul este complicat.

De fapt, un câștigător de Oscar nu poate vinde sau dispune în alt mod de statuetă fără a se oferi mai întâi să o vândă înapoi Academiei de Arte și Științe Cinematografice contra sumei de 1 dolar, potrivit Britannica.

Cât valorează o statuetă Oscar?

Oficial numită Premiul de Merit al Academiei, statueta este mai cunoscută după porecla sa, Oscar. Deși originea numelui nu este clară, o poveste populară spune că, la prima vedere a trofeului, bibliotecara Academiei (și ulterior directoare executivă) Margaret Herrick a remarcat că acesta seamănă cu unchiul ei Oscar.

Academia nu a adoptat oficial porecla până în 1939, dar era destul de cunoscută până în 1934 încât redactorul Sidney Skolsky, de la Hollywood, a folosit-o într-un articol referitor la primul premiu Oscar câștigat de Katharine Hepburn la categoria „Cea mai bună actriță”.

Din ce este făcută statueta?

Statueta Oscar are o înălțime de 34,29 centimetri și o greutate de 3,85 kilograme. Rola de film pe care stă aceasta are cinci spițe, semnificând cele cinci ramuri originale ale Academiei: actori, regizori, producători, tehnicieni și scriitori. Cu toate că statueta rămâne fidelă designului său original, dimensiunea bazei a variat până în 1945, când a fost adoptat standardul actual, explică Oscars.org.

Statuetele sunt confecționate din bronz solid și placate cu aur de 24 de karate. Din cauza lipsei de metal în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, timp de trei ani, premiile Oscar au fost făcute din ipsos pictat. După război, Academia i-a invitat pe cei care au primit premii să schimbe figurinele de ipsos cu altele din metal placat cu aur.

Vă recomandăm să citiți și:

Luc Besson, regizorul cu soții frumoase. „Cred că avem o noțiune greșită de film comercial și film intelectual sau artistic. Toate filmele sunt comerciale”

Cine a fost Marcheline Bertrand, mama Angelinei Jolie? A murit la 56 de ani de cancer

Helena Bonham Carter, actriță de viță nobilă „cu picioarele pe pământ”

Heath Ledger, cel mai tânăr câștigător post-mortem al unui premiu Oscar

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase