Home » Cultură » Cele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume

Publicat: 01.04.2009
Membrii tuturor societatilor umane accepta tacit (printr-un contract social, ar spune filosofii) Legile, deoarece acestea sunt norme obligatorii si aparate de puterea de Stat prin care este garantata insasi functionarea societatii si armonizarea relatiilor dintre oameni. De asemenea, legile duc la crearea unui cadru relativ de siguranta si dezvoltare. Ce se intimpla insa cand dogma religioasa, absurdul situatiei, superstitiile si ridicolul sunt amestecate cu legea? Un scurt, dar edificator periplu printre cele mai stranii legi de pe mapamond, ofera un raspuns mai mult decat evident in privinta gradului de evolutie si maturitate al speciei Homo sapiens in pragul mileniul trei... (In ciuda aparentelor, acest articol NU este o pacaleala).
Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

Cele mai ciudate 50 de legi din lume    no tagsCele mai ciudate 50 de legi din lume

 1. In Elvetia este ilegal sa trantesti portiera oricarei masini.

 2. In anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte martiale.

  Bruce, mai termina cu figurile!

 3. In Danemarca legea permite detinutilor sa evadeze din inchisori.

 4. In Myanmar este ilegal sa accesezi Internetul. Oricine o face ajunge sa stea ani buni dupa gratii.

 5. Pe timpul desfasurarii Primului Razboi Mondial, barbatii care erau dovediti homosexuali, erau executati pe loc, fara niciun proces.

 6. In Singapore este contrar legilor acestei tari sa mesteci banala guma de mestecat.

 7. Datorita faptului ca celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege in Finlanda.

  Esti un ratoi indecent! Adio!

 8. In anul 1935, guvernul Romaniei din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv ca era atat de urat desenat incat speria copiii mici.

 9. In urma cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor in Roma, pe motiv ca incurcau si aglomerau circulatia cetatenilor romani.

 10. In Marea Britanie, legea permite oricarei femei gravide sa urineze oriunde doreste, inclusiv in cascheta unui politist, fara sa poate fi trasa la raspundere.

 11. In Anglia oricine lipeste gresit o marca postala care o reprezinta pe regina, poate fi acuzat de tradare de tara.

 12. In statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.

  Un porc mult prea sexy pentru noi…

 13. In Texas, porcii care fac sex in apropierea oricarui aeroport, incalca o lege inca in vigoare care-i incrimineaza direct pentru astfel de fapte.

 14. In orasul Alexandria din statul american Minneapolis, exista o hotarare legala care-i interzice oricarui barbat caruia-i miroase gura a peste, sa aiba vreun contact sexual cu o femeie.

 15. In statul Carolina de Nord, este interzis de lege sa injuri in prezenta… mortilor.

 16. Legile statului Ohio pedepsesc cu inchisoarea pe oricine incearca sa imbete un peste.

 17. In statul Florida, daca o femeie nemaritata sare cu parasuta in zilele de Sambata, acesta ajunge invariabil la inchisoare.

  Razi tu razi, dar daca e Sambata si n-ai verigheta, ai incurcat-o!

 18. Tot in orasul Alexandria din statul Minneapolis, daca rasuflarea unui barbat miroase a usturoi sau ceapa, acestuia-i este interzis de lege sa aiba orice fel de contact sexual cu sotia sa.

 19. In capitala statului El Salvador, orasul San Salvador, exista o lege care condamna la moarte prin impuscare in fata unui pluton de executie, orice sofer prins baut in interiorul capitalei. Anul trecut 32 de soferi ghinionisti au fost executati in acest mod.

 20. In orasul englez York exista inca in vigoare o lege datand din Evul Mediu, care-i permite oricarui cetatean al orasului sa ucida orice scotian intalnit in York. Evident, doar daca scotianul vizat poarta asupra sa un arc si o tolba cu sageti.

 21. In Anglia anului 1837, daca un barbat saruta o femeie fara voia ei, exista o lege care-i permitea femeii sarutate fortat, sa-l muste de nas cat se poate de tare pe barbatul vinovat.

 22. In statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea sa poarte o proteza dentara, este nevoie de acordul scris si semnat al sotului acesteia.

  Honey, pot sa-mi pun proteza? Nu Predator, esti frumoasa si asa!

 23. Daca ajungi cumva in orasul Logan County, sa nu saruti niciodata o femeie care doarme, indiferent daca iti este sotie sau prietena. Legile acestui oras pedepsesc acest gest cu inchisoarea.

 24. In Paraguay duelul este permis de lege, atata timp cat cei doi participanti la duel fac dovada ca doneaza sange spitalelor.

 25. Hipnoza este o practica interzisa in scolile publice din orasul american San Diego.

 26. In timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor sa poarte sosete de culoare alba, pe motiv ca astfel barbatii se excita sexual in preajma lor.

  Poate ca talibanii aveau totusi dreptate…

 27. In statul american Iowa, daca un barbat saruta o femeie mai mult de 5 minute neintrerupte, fapta se considera infractiune, iar barbatul patimas risca inchisoarea.

 28. Acum circa 300 de ani, orice cetatean japonez care incerca sa paraseasca Imperiul Soarelui Rasare, era condamnat pe loc la decapitare pentru tradare de tara.

 29. In orasul Eureka din starul american Nevada, legea interzice ca un barbat cu mustata sa sarute o femeie.

 30. In Bangladesh, chiulitul de la scoala este interzis de lege. Orice elev prins in afara orelor de curs, ajunge la inchisoare.

 31. Orasul St. Louis din Missouri are in vigoare o lege conform careia este interzis ca un barbat sa salveze o femeie aflata in pericol, daca aceasta este imbracata in pijamale.

 32. Pe teritoriul Frantei este ilegal sa dai numele de Napoleon unui porc.

 33. In orasul Baltimore din Maryland, este ilegal sa intri cu un leu intr-o sala de cinema.

  Draga, poti sa ragi cat vrei, nu avem voie sa mergem la mall!

 34. Este contrar legii pentru orice cetatean britanic sa moara in interiorul Palatului Parlamentului din Londra.

 35. Daca ajungeti in orasul Miami din Florida, retineti ca este interzis de lege sa imitati orice fel de sunete emise de animale.

 36. In Bahrein este interzis de lege ca un barbat ginecolog sa examineze direct organele genitale ale unei femei. Putinii barbati medici ginecologi din acesta tara musulmana, se folosesc in acest scop de o oglinda pozitionata astfel incat sa le ofere imaginile de care au nevoie atunci cand stabilesc un diagnostic pe cale vizuala.

 37. In statul american Oklahoma, orice persoana care se stramba in mod voit la un caine, ajunge la inchisoare sub invinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

  Tataie, atat iti trebuie sa scoti limba la mine!

 38. In Liban, barbatilor le este permis sa intretina acte sexuale cu animalele de sex feminin. Daca in schimb, un barbat este surprins in timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea fara niciun fel de proces.

 39. Singura tara din lume care nu a cenzurat niciun film porno este Belgia.

 40. In orasul italian Milano exista o lege locala care-i obliga pe cetateni sa zambeasca tot timpul, cu exceptia situatiilor cand merg la spital sau la inmormantari.

  Un italiano vero

 41. In statul american Washington, daca un cetatean se lauda in public ca are parinti bogati si influenti, persoana in cauza ajunge la inchisoare.

 42. Exista o lege in orasul Oxford din statul Ohio, care interzice oricarei femei sa se dezbrace in fata unei fotografii care reprezinta un barbat.

 43. Legile orasului Willowdale din statul Oregon interzic oricarui barbat care face dragoste cu o femeie, sa injure sau sa blesteme pe durata intregului act sexual.

 44. In timpul oricarui act sexual petrecut in orasul Conorsville din Wisconsin, este interzis de lege ca un barbat sa traga cu o arma de foc in momentul in care partenera sa se apropie de orgasm.

 45. Orice femeie aflata pe teritoriul orasului Tremorton din statul Utah va ajunge la inchisoare daca face dragoste cu un barbat in interiorul unei ambulante.

 46. In Indonezia, legea pedepseste masturbarea efectuata fie de barbati sau femei, cu moartea prin decapitare.

 47. Pana in prezent, 24 de state americane dau castig de cauza divortului intentat de orice femeie care pretinde ca sotul sau este impotent.

 48. Daca ajungeti cumva in statul american Kentucky, sa nu transportati niciodata cornete de inghetata in propriile buzunare. Exista o lege in vigoare conform careia puteti ajunge la inchisoare pentru aceasta fapta.

  Nu ma baga la pravalie!

 49. Daca cumva transportati o bomba nucleara in orasul Chico din California, sunteti pasibili de o amenda de 500 $, pentru transport de material radioactiv pe teritoriul orasului.

 50. In Danemarca exista o lege care-i obliga pe toti posesorii de automobile sa se uite sub propriile masini in cautarea unor eventuali copii ascunsi acolo, inainte de a urca la volan si a demara.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase