Home » D-Guest » Principalele beneficii ale jucăriilor muzicale în primii ani de viață

Principalele beneficii ale jucăriilor muzicale în primii ani de viață

Principalele beneficii ale jucăriilor muzicale în primii ani de viață
Publicat: 28.06.2022

Intră în orice creșă sau grădiniță și vei găsi cu siguranță o selecție largă de instrumente muzicale cu care să se joace copiii. Există atât de multe beneficii ale instrumentelor muzicale pentru copii mici și preșcolari, încât ar trebui să se găsească și în fiecare casă.

Nu vorbim despre înscrierea copiilor de 3 ani la lecții de vioară, ci mai degrabă, să le oferim celor mici expunere la diferite instrumente de la o vârstă fragedă și să-i lăsăm să cânte liber și să exploreze sunetele. De fapt, bebelușii pot învăța multe, de asemenea, explorând instrumente simple, cum ar fi clopotele sau maracas.

Muzica oferă beneficii nenumărate în viața celor mici, iar mai jos am făcut o selecție a celor mai importante avantaje:

  • Dezvoltați abilitățile motorii fine si grosiere. Experimentarea cu instrumente muzicale promovează dezvoltarea fizică într-o varietate de moduri. De exemplu, toba poate ajuta la dezvoltarea abilităților motorii grosiere, în timp ce un pian întărește abilitățile motorii fine.
  • Copiii sunt curioși și se vor bucura să exploreze diferitele sunete pe care le pot scoate cu o gamă mărită de jucării muzicale. Xilofoanele și flautele sunt o modalitate excelentă pentru copiii mici de a încerca să repete melodii familiare, în timp ce clopotele muzicale și maracasul vor crea sunete distractive de percuție pentru a stimula creierul tinerilor și a-i ajuta să-și exprime talentele creative.
  • Sprijină dezvoltarea senzorială. Mișcarea, echilibrul, auzul și atingerea sunt toate implicate pe măsură ce copilul tău învață să țină și să cânte la diferite instrumente. Începe să înțeleagă, de exemplu, că bătând încet o tobă creează un sunet diferit de bătutul rapid și cu forță.
  • Îmbunătățiți coordonarea mână-ochi. Cântarea cu un pian sau cu tobe implică continuu abilitățile de coordonare ochi-mână ale copilului tău.
  • Accelerează dezvoltarea creierului. Un studiu realizat în 2016 la Universitatea din California de Sud a constatat că cei mici care cântau la instrumente au experimentat o creștere a dezvoltării creierului în comparație cu cei care nu au cântat. Cercetătorii au observat în mod special creșterea în zonele creierului care sunt responsabile de dezvoltarea limbajului, percepția vorbirii, procesarea sunetului și abilitățile de citire.

Indiferent cât de enervante ar fi zgomotele pentru adulți, cu siguranță ar trebui să aveți o gamă largă de instrumente muzicale care să vă ajute copiii să lucreze la tonalitate, auz si motricitate fină. Păstrați jucăriile muzicale într-o cutie specială și oferiti-le celor mici in permanenta.

Pe Briele.ro veți găsi cu siguranță instrumente muzicale pentru copii de înaltă calitate. Este foarte important că jucăriile muzicale că fie confecționate din materiale durabile, precum lemnul, de aceea la Briele sunt selectate întotdeauna jucării din lemn premium.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm