Home » Descopera in Romania » Părerea unei jurnaliste din SUA despre ţuică, mândria românilor: ”Fie că eşti la nuntă, botez sau înainte de o masă, participanţii se asigură că ţuica este băută în totalitate”

Părerea unei jurnaliste din SUA despre ţuică, mândria românilor: ”Fie că eşti la nuntă, botez sau înainte de o masă, participanţii se asigură că ţuica este băută în totalitate”

Părerea unei jurnaliste din SUA despre ţuică, mândria românilor: ”Fie că eşti la nuntă, botez sau înainte de o masă, participanţii se asigură că ţuica este băută în totalitate”
Publicat: 30.06.2018
Pe un site cunoscut american, ţuica românească este prezentată ca o băutură universală, pe care românii o consumă la orice tip de eveniment.

Rachel Rummel, jurnalistă din cadrul portalului Atlas Obscura, a dedicat un articol ţuicii româneşti. Aceasta remarcă că uneori băutura este vândută chiar pe marginea drumului. Românii produc aproximativ 300.000 de tone de prune, anual, iar o mare parte dintre acestea ajung în pahar sub forma unei băuturi alcoolice incolore, detaliază Rachel Rummel. 

Autoarea articolului susţine că, deşi nu este atât de cunoscută în alte ţări, pentru români ţuica este un lucru cu care se mândresc. „În întreaga ţară, paharele sunt umplute cu băutura ce este servită rece vara şi fierbinte iarna. Familiile şi prietenii toastează cu această băutură în adunări sociale sau beau un pahar înainte de masă pentru stârni pofta de mâncare ori digestia. Atunci când vizitatorii intră pentru prima dată într-o nouă casă, le este oferit un pahar cu ţuică”, scrie autoarea în articol. 

Jurnalista americană remarcă şi faptul că, după distilare, ţuica este păstrată în butoaie din lemn şi păstrată timp de câţiva ani. Alteori este consumată imediat. Rachel Rummel mai scrie că produsul final poate avea alcool în procent de 20% până la 60%. „Fie că eşti la o nuntă românească, un botez, o sărbătoare religioasă sau înainte de o masă, participanţii se asigură că ţuica este băută în totalitate”, conchide Rachel. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase