Home » Descopera in Romania » Între judeţele Alba şi Hunedoara, râul Mureş va fi navigabil pe 60 de kilometri

Între judeţele Alba şi Hunedoara, râul Mureş va fi navigabil pe 60 de kilometri

Între judeţele Alba şi Hunedoara, râul Mureş va fi navigabil pe 60 de kilometri
Publicat: 08.11.2018
Râul Mureş va fi navigabil pe 60 de kilometri, între judeţele Alba şi Hunedoara, iar ambarcaţiunile uşoare vor putea fi închiriate din opt localităţi, unde se vor amenaja şi lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Investiţia prin care râul Mureş va deveni navigabil va fi finanţată prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit şi Afaceri Marine, iar ideea a aparţinut Grupului de Acţiune Locală pentru Pescuit din bazinul Mureşului şi Secaşelor, coordonat de comuna Ciugud, judeţul Alba.

Reprezentanţii Primăriei Ciugud au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ambarcaţiunile vor putea fi închiriate din opt localităţi: Ciugud, Alba Iulia, Vinţu, Sântimbru, Şibot, Blandiana şi Geoagiu şi Rapoltu Mare, unde se vor amenaja şi lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare, scrie Mediafax.

”Lucrările vor începe în primăvară, iar prin acest proiect se doreşte valorificarea potenţialului râului Mureş din punct de vedere al turismului de agrement. Cei care închiriază ambarcaţiunile se pot opri la oricare dintre pontoane, pentru a vizita zonele respective”, potrivit reprezentanţilor Primăriei Ciugud.

Potrivit acestora, valoarea proiectului este 500.000 de euro. Ambarcaţiunile vor fi de mici dimensiuni.

De asemenea, într-un sat din comuna Ciugud, Drîmbar, se va amenaja şi o zonă de agrement la malul Mureşului, aproape de locul în care se vor închiria ambarcaţiunile, au scris, reprezentanţii Primăriei, pe Facebook.

”Un proiect ambiţios al Primăriei comunei Ciugud, care prinde contur tot mai mult, este amenajarea zonei de agrement de pe malul Mureşului din zona Drîmbar. Aceasta va cuprinde un debarcader, terenuri de fotbal, tenis, zone de promenadă, pescuit, patinoar, campare (pentru rulote şi corturi) şi de picnic. În premieră vă prezentăm câteva fotografii 3D, cu zona de agrement, care vor deveni realitate în cadrul unui proiect cu banii europeni derulat de comuna Ciugud prin FLAG Bazinul Mureşului, Secaşelor şi afluenţii acestora”, se arată în postare.

Râul Mureş are o lungime de 789 de kilometri, izvorăşte din Munţii Hăşmaşu Mare şi se varsă în Tisa, Ungaria, Alba Iulia fiind unul dintre oraşele importante pe care le traversează.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase