Home » D:News » Iată cum am putea slăbi mâncând de la fast food

Iată cum am putea slăbi mâncând de la fast food

Iată cum am putea slăbi mâncând de la fast food
Publicat: 03.09.2012
Cercetătorii au ajuns la concluzia că dacă în fast food-uri ar exista lumină difuză şi jazz, aportul de calorii ar fi mai redus, iar gradul de satisfacţie ar creşte.

În urma unui nou studiu s-a constat că în cazul în care cele două condiţii de mai sus sunt îndeplinite, iubitorii mâncării de tip fast food consumă cu 175 mai puţine calorii decât în mod normal.

Pentru a demonstra asta, un restaurant fast food obişnuit a fost împărţit în două zone, una păstrându-şi atmosfera obişnuită iar cealaltă fiind dotată cu lumini difuze şi cu muzică jazz în difuzoare. Cercetătorii le-au cerut participanţilor să-şi aleagă una dintre cele două zone iar mai apoi au notat cât timp a petrecut fiecare în restaurant şi ce cantitate de alimente a consumat.

Rezultatele au relevat că deşi participanţii din zona cu o atmosferă mai relaxantă au petrecut un timp mai îndelungat în restaurant, ei au consumat mai puţine alimente. De aseamenea, probabilitatea ca aceştia să comande ceva în plus a fost mai scăzută decât în rândul persoanelor din grupul de control.

Mai mult, persoanele din zona nouă a restaurantului au declarat că deşi au consumat cu 18% mai puţine calorii decât restul subiecţilor, aceştia s-au simţit mai bine.

Acum, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell sunt de părere că restaurantele de tip fast food ar trebui să creeze o atmosferă mai relaxantă pentru clienţii lor.”Aceste rezultate sugerează faptul că un mediu relaxant creşte nivelul de satisfacţie şi scade consumul”, a declarat profesorul Brian Wansink.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase