Home » D:News » Noul cal mecanic al Pentagonului este mult mai „deştept” decât predecesorii săi (VIDEO)

Noul cal mecanic al Pentagonului este mult mai „deştept” decât predecesorii săi (VIDEO)

Noul cal mecanic al Pentagonului este mult mai „deştept” decât predecesorii săi (VIDEO)
Publicat: 12.09.2012
Compania constructoare de roboţi, Boston Dynamics, aduce noi îmbunătăţiri sistemului Legged Squad Support System, descendentul câinelui-robot Big Dog. Noua versiune a calului mecanic, care va ajuta soldaţii pe câmpul de luptă, are capacităţi superioare faţă de modelele anterioare.

Acum, robotul are posibilitatea nu doar de a recunoaşte liderul echipei, dar şi de a-l urma. Fără a fi controlat de la distanţă, robotul poate merge pe urmele stăpânului său. Mai mult, se pare că el poate urma şi alţi roboţi ca el, reuşind chiar să menţină toţi acelaşi ritm constant de mers.

Totodată, aşa cum veţi putea observa în filmare de mai jos, actualul robot este mult mai puţin zgomotos comparativ cu vechea versiune. Spre deosebire de maşini şi camioane, robotul-cal poate traversa orice fel de teren accidentat, aducând cu el o încărcătura de până la 180 de kilograme pe o distanţă de 32 de kilometri, fără a necesita realimentare.

„Alte îmbunătăţiri includ capacitatea de a merge la pas cu o viteză între 1 şi 7 km/h în funcţie de teren şi abilitatea de a fi foarte stabil pe propriile lui picioare. În cazul în care se răstoarnă, LS3 reuşeşte să se ridice rapid şi să îşi reia drumul”, a declarat Army Lt. Col. Joe Hitt.

Sursa: DARPA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase