Home » D:News » O femelă de urs polar înfometată provoacă un mascul la luptă pentru hrană (VIDEO)

O femelă de urs polar înfometată provoacă un mascul la luptă pentru hrană (VIDEO)

Publicat: 15.09.2012
O femelă de urs polar înfometată provoacă un mascul la luptă pentru hrană (VIDEO)
Schimbările produse în Arctic au început să îi uimească şi pe biologi. Luna trecută, o tânără femelă de urs polar, urmată de puiul ei, a încercat să provoace un mascul în speranţa că îi va putea fura hrana acestuia.

Deşi nu a fost o adevărată luptă, s-a putut observa disperarea mamei, gata să facă imposibilul pentru a procura hrană. Această disperare a fost provocată de topirea gheţii arctice pe care, în mod normal, urşii obişnuiesc să o folosească pentru a-şi forma aşa-zise staţii plutitoare de vânătoare. Suprafaţa acoperită de gheaţă a scăzut îngrijorător de-a lungul ultimelor decenii din cauza încălzirii zonei arctice, forţând urşii polari să locuiască pe zone mai restrânse. 

“Era cea mai slabă femelă de urs polar din câte am văzut şi avea doar un singur pui, semn că deja a pierdut un alt pui anul acesta”, a declarat biologul Ian Bullock. 

Specialiştii spun că restrângerea drastică de habitat a afectat comportamentul urşilor polari. Negăsind hrană, ei sunt supuşi unui stres imens motiv pentru care devin agresivi. 

Urşii polari intră în categoria animalelor vulnerabile, iar cei de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii estimează că, în zona arctică, populaţia nu depăşeşte 25.000 de indivizi. 

Incidentul nu este unic. Anul trecut au fost raportate trei cazuri de canibalism în rândul urşilor polari, fenomen ce a apărut tot ca urmare a încălzirii globale, responsabilă pentru restrângerea suprafeţelor de gheaţă. 

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

 

Sursa: NBC NEWS
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase