Home » D:News » Locul de muncă ne poate predispune la boli cardiovasculare

Locul de muncă ne poate predispune la boli cardiovasculare

Locul de muncă ne poate predispune la boli cardiovasculare
Publicat: 17.09.2012
Un nou studiu susţine că un loc de muncă stresant poate predispune angajaţii la afecţiuni cardiovasculare.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au analizat 13 studii realizate pe aproape 200.000 de cetăţeni europeni şi au descoperit că indivizii care se simt stresaţi la locul de muncă au cu 23% mai multe şanse de a suferi un atac de cord sau de a deceda ca urmare a bolilor coronariene, comparativ cu alţi lucrători. 

Cercetătorii de la  Colegiul Universitar din Londra au declarat că toţi oamenii, indiferent de profesie, pot fi afectaţi de acest tip de stres, doar că studiile demonstrează că cel mai mare impact se regăseşte în rândul muncitorilor necalificaţi. 

“Descoperirea noastră indică faptul că acest tip de stres este asociat cu un risc scăzut, dar semnificativ, de apariţie a bolilor cardiace”, a declarat cercetătorul Mika Kivimaki. 

Acum, specialiştii cred că eliminarea factorilor de risc ar putea preveni 3,4% din cazurile de boli coronariene. 

Profesorul Kivimaki  susţine că stresul a fost doar unul dintre factorii care au predispus la bolile de inimă. În general, persoanele care lucrează într-un mediu stresant adoptă obiceiuri care pot afecta inima. “Este cunoscut faptul că fumătorii care au un loc de muncă stresant obişnuiesc să fumeze mai mult sau că unele persoane devin inactive şi se predispun obezităţii. Cel mai bun mod prin care se pot preveni bolile cardiace, chiar şi atunci când este vorba de un loc de muncă solicitant şi stresant, este menţinera unei diete sănătoase”, a adăugat Kivimaki. 

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase