Home » D:News » Urmele de pe cer care au „tras alarma OZN” în Statele Unite (FOTO)

Urmele de pe cer care au „tras alarma OZN” în Statele Unite (FOTO)

Publicat: 17.09.2012
Recent, armata americană a testat o rachetă în zorii unei zile, eveniment ce s-a bucurat de o mare popularitate, având în vedere că, necunoscând natura urmelor de pe cer, oamenii din sud-vestul Statelor Unite s-au îngrozit la gândul că sunt asaltaţi de OZN-uri.

Sptămâna trecută, cerul de deasupra statului New Mexico a fost străpuns de racheta Juno a armetei americane care se îndreptat spre White Sands Missile Range, o zonă de testare din sudul statului. Racheta a zburat atât de sus încât urmele de vapori lăsate pe cer au reflectat lumina soarelui, care se pregătea să răsară, şi au creau un spectaloc orbitor pe cerul încă întunecat. 

Urmele de pe cer care au

În urma evenimentului, specialişti, dar şi ziariştii au primit sute de telefoane şi e-mailuri de la observatorii din statele învecinate cu New Mexico şi nu numai. 

Condiţiile au fost perfecte pentru ca urmele lăsate de rachetă să se poată vedea foarte bine de la distanţe mari. Priveliştea uimitoare s-a putut observa imediat după ce emisiile rachetei au îngheţat în atmosferă şi au acţionat ca nişte prisme, reflectând lumina soarelui. 

Din cauza că urmele au traversat mai multe straturi din atmosferă, ele au fost modelate de vânturi de mare înălţime formând modele neobişnuite ce i-au uimit pe oameni.

Urmele de pe cer  care au

Din 1998, lansarea rachetei Juno a fost cel de-al paisprezecelea test de acest fel. Uneori, urmele lăsate de Juno au fost vizibile de la ditanţă de câteva state, aşa cum a fost cazul şi acum, dar alte ori, condiţiile nu au fost favorabile şi urmele de vapori au fost foarte puţin vizibile. 

Sursa: Live Science / Foto: Ryan Eiger, Linda & Dr. Dick Buscher 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase