Home » D:News » De ce îi atrag pe bărbaţi sânii femeilor?

De ce îi atrag pe bărbaţi sânii femeilor?

De ce îi atrag pe bărbaţi sânii femeilor?
Publicat: 28.09.2012
Un nou studiu relevă motivul pentru care bărbaţii sunt obsedaţi de sânii femeilor. Larry Young, profesor de psihiatrie la Universitatea Emory crede că evoluţia umană a continuat să valorifice un circuit neuronal, care la origini a evoluat pentru a consolida legătura dintre mamă şi copil în timpul alăptării, dar care acum are rolul de a cimenta relaţiile de cuplu.

Când mameloanele mamei sunt stimulate în timpul alăptării, substanţa chimică, numită oxitocină, inundă creierul femeii, ajutând-o să se concentreze asupra copilului. În ultimul timp, o serie de cercetări au arătat că, la oameni, acest proces nu este strict legat de alăptare. 

Studiile au subliniat că stimularea mameloanelor în timpul actului sexual are aceleaşi efecte ca simularea vaginală sau cea a clitorisului. În acest context, oxitocina eliberată în creier face ca atenţia femeii să se concentreze asupra partenerului sexual, întărind legătura dintre cei doi. 

Atracţia pentru sâni „este un efect al organizării creierului care apare la bărbaţi atunci când aceştia se află la pubertate. Evoluţia a selectat acest fenomen la bărbaţi, cu scopul de a le face pe femei să fie mai legate de parteneri”, a explicat Young. 

De asemenea, specialistul crede că acest proces nu se întâlneşte la alte specii deoarece, spre deosebire de oameni, 97% dintre animale nu sunt monogame. Pe de altă parte, în rândul animalelor, stimularea mamară este dificilă în contextul în care ele nu se împerechează faţă în faţă. 

Cu toate acestea, există şi oameni de ştiinţă care contestă teoria lui Young. Antropologul Fran Mascia-Lees, de la Universitatea Rutgers susţine că Young nu a luat în considerare diferenţele culturale. În acest sens, cercetătoarea a dat exemplul unora dintre culturile africane, unde femeile nu îşi acoperă sânii şi unde bărbaţii nu sunt atât de atraşi de aceste părţi ale corpului feminin.  

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase