Home » D:News » Sigiliul descoperit in 1964 i-a apartinut Reginei Jezebel

Sigiliul descoperit in 1964 i-a apartinut Reginei Jezebel

Sigiliul descoperit in 1964 i-a apartinut Reginei Jezebel
Publicat: 29.10.2007
Dr Marjo Korpel, cercetator la Universitatea din Utrecht, a descoperit ca sigiliul gasit in 1964, care dateaza din secolul al 9-lea I.e.n., a apartinut reginei Jezebel, figura biblica, sotia lui Regelui Ahab al Israelului.

In 1964, in Israel, arheologul Nahman Avigad a gasit un sigiliu gravat cu numele yzbl in limba antica Hebrew, scrie siteul oficial al universitatii. Inca de la inceput s-a presupus ca sigiliul i-a aparut reginei Jezebel (Izebel), sotia feniciana a regelui Ahab. Totusi, pentru ca scrierea era gresita si sigiliul personal putea apartine unei alte femei, care sa imparta acelasi nume, proprietarul nu a putut fi stabilit.

Investigatia facuta de omul de stiinta a demonstrat ca sigiliul i-a apartinut reginei Jezebel, dupa ce a studiat cu atentie simbolurile care apareau pe sigiliu. Acesta nu are doar simboluri care indica faptul ca proprietarul era o femeie, ci si simboluri care aratau ca a apartinut unei persoane din lumea regala si, mai ales, acesta este mult mai mare, in comparatie cu cele ale oamenilor de rand din avea vreme. 

De asemenea, prin comparatia cu alte sigilii similare, Korpel a deslusit ca acestuia ii lipsesc, din cauza unei sparturi, doua litere care ar indica-o pe Jezebel ca si proprietara.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase