Home » D:News » Microsoft Digits: primul dispozitiv universal de control pentru încheietură (VIDEO)

Microsoft Digits: primul dispozitiv universal de control pentru încheietură (VIDEO)

Publicat: 10.10.2012
Telecomanda şi joystick-ul ar putea deveni elemente din domeniul trecutului mulţumită unei noi tehnologii ce poate fi purtată asemeni unei curele de ceas.

Cercetătorii de la Universitatea din Newcastle şi cei de la divizia de cercetare Microsoft din cadrul Cambridge au dezvoltat un nou senzor ce monitorizează mişcarea 3D a mâinii şi permite utilizatorului să controleze orice dispozitiv electronic. 

Pe scurt, senzorul se ataşează încheieturii, asemeni unei curele de ceas, iar prin mişcarea mâinii, electronicele sunt controlate. Prin înregistrarea mişcarii degetului şi prin detectarea poziţiei acestuia, noul senzor poate controla dispozitivele de oriunde si oricând. 

„Noul senzor nu se bazează pe nicio infrastructură externă, motiv pentru care este 100% mobil. Acest lucru se traduce prin faptul că utilizatorul nu va întâmpina probleme legate de spaţiu fix”, a declarat David Kim, student în cadrul Universitatii din Newcastle. 

Noul prototip este prezentat în cadrul Association for Computing Machinery Symposium on User Interface Software and Technology in the US, unde cercetatorii vor încerca să demonstreze cum senzorul interacţionează cu telefoanele mobile şi cu tabletele. Un ultim atuu al noului senzor este acela că utilizatorul va avea mâna libera şi o va putea folosi în mod natural. 

Sursa: The Telegraph

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase