Home » D:News » De ce sunt bărbaţii mai pricepuţi la multi-tasking? De vină este ciclul menstrual

De ce sunt bărbaţii mai pricepuţi la multi-tasking? De vină este ciclul menstrual

Publicat: 26.10.2012
De ce sunt bărbaţii mai pricepuţi la multi-tasking? De vină este ciclul menstrual
În viaţa de zi cu zi, mamele care au un loc de muncă par să jongleze cu mai multe sarcini decât soţii lor, ceea ce a dus la răspândirea ideii că femeile sunt mai pricepute în a gestiona mai multe sarcini. O cercetare recentă arată că această idee nu este adevărată, rezultatele arătând că femeile nu sunt mai pricepute decât bărbaţii la „multi-tasking”.

„În mod contrar mitului popular, rezultatele studiului nostru arată că bărbaţii sunt mai pricepuţi la multi-tasking decât femeile”, afirmă Timo Mäntylä, profesor de psihologie la Universitatea din Stockholm.

Cercetarea arată că bărbaţii se descurcă mai bine decât femeile în a gestiona mai multe sarcini simultan, însă diferenţa de competenţă prezintă o corelare cu ciclul menstrual al femeii.

Studiul arată că bărbaţii şi femeile care au rezultate bune în testele de memorie funcţională sunt mai pricepuţi la multi-tasking.

Diferenţa de performanţă între bărbaţi şi femeie în ceea ce priveşte multi-taskingul este cauzată de abilităţile spaţiale, a descoperit cercetătorul.

„Alte cercetări au arătat că abilităţile spaţiale ale femeilor se modifică în funcţie de ciclul menstrual, având abilităţi mari în timpul menstruaţiei şi mult mai scăzute în perioada de ovulaţie, când nivelul de estrogen este ridicat”, a declarat cercetătorul.

„Rezultatele studiului au arătat o diferenţă mare în abilităţile de multi-tasking între bărbaţi şi femeile aflate în faza de ovulaţie, însă efectul nu era observat în cazul femeilor aflate în faza de menstruaţie”, a explicat cercetătorul.

Sursa: The Local, APS

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase