Home » D:News » Când vizionarea filmelor ne ajută să ardem calorii

Când vizionarea filmelor ne ajută să ardem calorii

Când vizionarea filmelor ne ajută să ardem calorii
Publicat: 30.10.2012
Oamenii de ştiinţă au descoperit că vizionarea filmelor horror poate avea un efect neaşteptat, şi anume poate duce la scăderea caloriilor. Conform specialiştilor de la Universitatea din Westminster, filmele de groază ajută la arderea unui număr de calorii echivalent cu cel al unui baton de ciocolată.

În studiul, cei care au urmărit un film horror de 90 de minute au ars, în acest timp, până la 113 calorii, echivalentul caloriilor pierdute în timpul unei plimbări de o jumătate de oră. Unele filme au fost mai eficiente decât altele, în topul celor mai potrivite filme pentru arderea caloriilor aflându-se The Shining (cu 184 calorii), Jawa (161 calorii) şi The Exorcist (158 calorii). 

Cercetarea a subliniat că cele mai eficiente filme în lupta contra caloriilor sunt cele care îi fac pe privitori să tresară, deoarece acestea tind să crească ritmul cardiac în mod dramatic. 
 
„Fiecare dintre cele 10 filme analizate cresc rata pulsului, ceea ce duce o creştere a ritmului cardiac. Pe măsură ce pulsul creşte şi sângele este pompat prin corp din ce în ce mai repede, organismul suportă o creştere de adrenalină. Tocmai această eliberare de adrenalină duce la creşterea ratei metabolice de bază şi arde un număr mai mare de calorii”, a explicat Dr Richard Mackenzie. 
 
Top 10 filme care ajută la arderea caloriilor
 
1. The Shining: 184 calorii 
2. Jaws: 161 calorii 
3. The Exorcist: 158 calorii
4. Alien: 152 calorii 
5. Saw: 133 calorii
6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorii
7. Paranormal Activity: 111 calorii
8. The Blair Witch Project: 105 calorii
9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorii
10. [Rec]: 101 calorii. 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase