Home » D:News » Ruşii susţin că au găsit dovezi care atestă existenţa lui Yeti

Ruşii susţin că au găsit dovezi care atestă existenţa lui Yeti

Ruşii susţin că au găsit dovezi care atestă existenţa lui Yeti
Publicat: 31.10.2012
Testele DNA efectuate pe baza unor fire de păr găsite în Siberia ar putea susţine existenţa lui Yeti.

Trei teste ADN diferite realizate pe baza firelor de păr provin de la o creatură asemănătoare omului care nu pare să fie un homosapiens, dar care este mai înrudit cu omul decât cu maimuţa. Specialiştii susţin că ADN-ul lui Yeti este cu mai puţin de un procent diferit de ADN-ul uman. Până acum, analizele au fost realizate la universităţile din Moscova, St. Petersburg şi Idaho. În prezent ele sunt în curs de desfăşurare şi în Marea Britanie. 

„Am avut de studiat trei mostre de păr şi am concluzionat că ele au aparţinut unui mamifer, dar nu unui om sau oricărui alt animal cunoscut până acum”, a declarat profesorul rus, Valentin Sapunov. Mostrele au fost găsite în peştera  Azasskaya , din Siberia, de către dr. Igor Birtsev. 

De-a lungul timpului au existat nenumăraţi oameni care au raportat că l-au zărit pe Omul Zăpezilor, dar cu toate acestea, nimeni nu are dovezi. Primul raport de acest fel a venit înainte de secolul al XIX-lea din partea călugărilor budişti care credeau că această creatură trăieşte în Himalaya. 

Cu toate acestea, rezultatele testelor sunt puse la îndoială chiar de Igor Birtsev care se teme ca nu cumva testele să fi fost realizate incorect, fără a compara mostrele cu altele găsite anterior. 

Sursa: Perth Now
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase