Home » D:News » Camera video ce înregistrează în 360 grade redă experienţa unei curse de F1 la 322 km/h! (VIDEO 360º)

Camera video ce înregistrează în 360 grade redă experienţa unei curse de F1 la 322 km/h! (VIDEO 360º)

Camera video ce înregistrează în 360 grade redă experienţa unei curse de F1 la 322 km/h! (VIDEO 360º)
Publicat: 05.11.2012
Un parteneriat între Red Bull Racing, o echipă de Formula 1, şi compania norvegiană Making View, a dus la conceperea primului video sferic cu un unghi de 360 de grade înregistrat dintr-o maşină de Formula 1. Tehnologia ViewCam 360 combină o lentilă sferică şi o tehnologie video specială pentru a permite publicului să urmărească secvenţele întregistrate dintr-o maşină de Formula 1 din orice unghi doresc.

ViewCam 360, conceput de compania Making View, este un sistem modular ce foloseşte o lentilă sferică pentru a înregistra video la o rezoluţie de 4K x 2K, capturând între 25 şi 50 de frame-uri pe secundă. Apoi, înregistrările pot fi urmărite prin MakingViewer, o tehnologie web de redare a înregistrărilor.

Dispozitivul folosit pentru înregistrarea clipurilor video în 360 de grade cântăreşte doar 600 de grame, conţine o memorie internă de 224 de GB şi poate fi controlat de la distanţă.

În cadrul parteneriatului cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing, camera specială a fost folosită pentru a înregistra o cursă efectuată pe circuitul norvegian Rudskogen Motorsenter la viteze de peste 322 de kilometri pe oră. Mulţumită acestui sistem, utilizatorii pot urmări o cursă de Formula 1 din interiorul maşinii începând cu momentul în care pilotul Sebastien Buemi intră în monopost şi până când acesta trece de linia de sosire.

Iată secvenţele înregistrate de sistemul ViewCam 360 (imaginile se văd cel mai bine în format full screen):

Sursa: Gizmag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase