Home » D:News » Premieră mondială: omul cu picior bionic, „controlat cu mintea”, cucereşte cea mai înaltă clădire din Chicago (VIDEO)

Premieră mondială: omul cu picior bionic, „controlat cu mintea”, cucereşte cea mai înaltă clădire din Chicago (VIDEO)

Publicat: 05.11.2012
Zac Vawter a devenit primul om care a urcat, în doar 53 de minute şi 9 secunde, cele 103 etaje ale celei mai înalte clădiri din Chicago, Willis Tower, folosindu-se de piciorul său bionic.

Vawter şi-a pierdut piciorul drept într-un accident de motocicletă iar acum, cu ocazia evenimentului de caritate anual, „SkyRise Chicago”, găzduit de Institutul de Reabilitare din Chicago, bărbatul a arătat lumii întregi noul său membru inteligent. 

Willis Tower, cea mai inalta cladire din Chicago

„Totul a decurs minunat. Proteza şi-a făcut treaba ei, iar eu mi-am văzut de treaba mea”, a declarat Zac Vawter după eveniment. 

Piciorul bionic este proiectat pentru a răspunde la impulsuri electrice transmise de muşchii ischiocrurali. Când Vawter s-a gândit să urce scările, motoarele, curelele şi lanţurile din picior s-au sincronizat cu mişcările din gleznă şi genunchi. 

Piciorul computerizat cântăreşte în jur de 4,5 kg şi deţine 2 motoare. Până acum a fost dezvoltată o serie de braţe bionice, dar în prezent, specialiştii se concentrează mai mult pe perfecţionarea membrelor inferioare, pentru a putea asigura deplasare persoanelor purtătoare şi pentru a putea evita accidente ce le-ar îngreuna viaţa acestora. 

Premieră mondială: Omul cu picior bionic „controlat cu mintea” cucereşte cea mai înaltă clădire din Chicago / Foto; RIC

„Cu ocazia acestui eveniment am putut testa proteza în condiţii extreme. Foarte puţini pacienţi care vor deţine o astfel de proteză o vor folosi în asemenea scopuri. Din această perspectivă, performanţa sa a depăşit aşteptările”, a declarat Joanne Smith, de la Institutul de Reabilitare. 

Cu toate acestea, Vawter se va întoarce în Yelm, Wash, acasă la soţia şi cei doi copii ai săi fără această proteză care va rămâne în grija oamenilor de ştiinţă, cu scopul de a primi unele îmbunătăţiri, înainte de a fi lansată pe piaţă. 

Sursa: News Today, Sursa foto: RIC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase