Home » D:News » Cercetătorii au desluşit secretul picioarelor frumoase

Cercetătorii au desluşit secretul picioarelor frumoase

Cercetătorii au desluşit secretul picioarelor frumoase
Publicat: 06.11.2012
Kate Moss, Nicole Kidman, Charlize Theron sau Maria Şarapova sunt unele dintre femeile recunoscute pentru frumuseţea picioarelor lor. În ultimul timp, mulţumită chirurgiei plastice, multe femei au ales să îşi remodeleze corpul. Dar oare după care tipar devin picioarele mai frumoase?

Chirurgii plasticieni au definit perechea perfectă: lungi, cu oasele drepte de la coapsă la gleznele subţiri, cu un contur curbat în afară şi înăuntru în punctele cheie. Cu alte cuvinte, specialiştii sunt de părere că picioarele drepte şi subţiri sunt considerate deosebit de atrăgătoare , deoarece combină fragilitatea cu puterea. 

Concluzia vine după 12 ani de cercetat fotografii ale modelelor şi atletelor. Folosind informaţii de la surse foarte diverse precum Leonardo da Vinci, statui greceşti şi chiar păpuşile Barbie, specialiştii au analizat picioarele considerate a fi cele mai atrăgătoarea în lumea occidentală. 

Cerinţa principală, subliniază studiul, este ca oasele să fie drepte: o linie care trece din partea de sus a coapsei prin mijlocul articulaţiilor de la genunchi şi prin mijlocul gleznei subţiri. Mai mult, pe interior, gamba trebuie să aibă o curbă convexă bine definită, scurtă, dar pronunţată. Pe măsură ce coborâm privirea spre gleznă, picioarele perfecte ar trebui să aibă o curbă scurtă concavă.  În plus, specialiştii subliniază că aceste curbe de pe interiorul piciorului nu ar trebui să fie simetrice cu cele din exterior. Pe partea exterioară, picioarele trebuie să aibă o curbă convexă mult mai lungă şi lină.

„Tocurile înalte fac picioarele să pară mai atrăgătoare tocmai pentru că ridicarea călcâiului amplifică convexitatea muşchilor gambei şi face ca glezna să pară mai subţire, mai fragilă şi mai feminină”, a explicat chirurgul Mark Soldin. 

Sursa: The Independent

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase